Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen lanseaza pe piata noul Golf Plus BiFuel
17 IUNIE 2009, 12:00
1,880
0
Volkswagen lanseaza pe piata noul Golf Plus BiFuel
De Redactia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Volkswagen anunta ca Golf Plus poate fi deja alimentat si cu LPG (Liquefied petroleum gas). Datorita posibilitatii de a fi alimentat cu combustibil alternativ LPG (pe piata Republicii Moldova acesta este comercializat sub numele de Gaz propan-butan), Golf Plus cunoaste o reducere de 10 % a emisiilor de CO2 si economii considerabile datorita pretului mai mic al combustibilului alternativ. Mentionam ca in Republica Moldova, gazul propan-butan se vinde la un pret de 4.45 lei, fata de 11.07 lei pretul unui litru de benzina cu cifra octanica 95.

Cu ajutorul sistemului bi-fuel, Golf Plus poate trece de la un combustibil la altul, doar cu apasarea unui buton. Sub capota lui Volkswagen Golf Plus se afla un propulsor de 1.6 litri, ce livreaza 98 cai putere, care necesita in mediu 9.8 litri (159 g/km CO2) de LPG pentru 100 km, si 7.5 litri (179 g/km CO2) de benzina pentru aceeasi distanta. Impreuna, ambele rezervoare de 55 litri pentru benzina si 43 litri pentru gaz, ii asigura compactului Golf o autonomie de 1.100 km, in timp ce numai capacitatea rezervorului de gaz poate asigura o distanta de 440 km.

Sistemul LPG este instalat de catre Volkswagen direct pe linia de asamblare a modelului Golf Plus, iar in asa mod acesta a fost conceput sa fie extrem de sigur pentru toti ocupantii, fiind supus numeroaselor teste de anduranta, cat si crash testelor. Toti clientii primesc la procurare o garantie pentru masina, incluzandu-se aici si garantia pentru componentele sistemului LPG. Noul Volkswagen Golf Plus BiFuel poate fi comandat chiar acum in versiunile Trendline si Comfortline.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!