Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo S40 DRIVe a fost numita Cea mai "Verde" Masina a
10 IUNIE 2009, 14:03
1,510
0
Volvo S40 DRIVe a fost numita Cea mai "Verde" Masina a Anului
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Datorita calitatilor uimitoare caracteristice lui Volvo S40 DRIVe, acesta a fost declarat de cea mai citita revista automobilistica din Marea Britanie - “What Car ?” drept Cel Mai “Verde” Automobil al Anului. Ceremonia de premiere a avut loc in incinta Primariei din Londra, iar premiul l-a inmanat insasi edilul londonez – Boris Jhonson.

In cursa pentru mult ravnitul premiu din categoria sa, suedezul a reusit sa surclaseze concurenti redutabili ca BMW 118d si Renault Megane. Volvo S40 DRIVe a reusit sa-si atribuie premiul si la general, dupa ce a aratat rezultate mai bune decat cele ale lui Audi A8 sau Mini Cooper S.

Lui Volvo S40 1.6 D DRIVe ii este caracteristic nivelul redus de emisii CO2 care totalizeaza 104 g/km, dar si consumul de combustibil exceptional de 3.9 litri la 100 km. Atingerea acestor rezultate a fost posibila in mare parte datorita sistemului de generatie noua Start/Stop – acesta opreste propulsorul daca conducatorul alege raportul neutral al cutiei de viteze in momentul stationarii, in cazul in care iarasi este accesat ambreiajul, motorul reporneste, astfel obtinandu-se o reducere de combustibil si o eficienta sporita. Acelasi sistem controleaza si conditionerul, astfel daca este atinsa temperatura ceruta in interior, conditionerul va fi oprit cu scopul ca sarcina asupra propulsorului sa fie redusa. Pentru ca motorul sa fie pornit cat mai rapid, toate modelele DRIVe au fost dotate cu un acumulator aditional, iar volumul acumulatorului de baza a fost marit pentru a permite 175.000 cicluri Start/Stop.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!