Prima pagină  »  Ştiri  »  Acelasi britanic dar cu propulsor diesel - noul Mini One D
13 IULIE 2009, 16:11
1,345
0
Acelasi britanic dar cu propulsor diesel - noul Mini One D
De Redactia PiataAuto.md
1
Gama de modele MINI este pregatita sa intalneasca un nou membru al familiei, MINI One D. Dupa cum presupun ca va-ti dat seama, acesta va avea sub capota un propulsor diesel, care dupa declaratiile producatorului promite sa fie extrem de econom si foarte placut in utilizare.

Noul MINI One D a preluat acelasi propulsor de 1.6 litri turbo aspirat cu sistem common rail de pe MINI Cooper D. Acesta dizvolta 90 cai-putere si un cuplu maxim de 215 Nm disponibili incepand cu 1.750 rpm, astfel, MINI One D accelereaza in 11.5 secunde, si poate atinge o viteza maxima de 182 km/h. Noul MINI One D este dotat si cu filtru de particole, semn ca compania MINI nu uita de mediul inconjurator, iar pe langa aceasta micutul britanic mai este inzestrat si cu o sumedenie de sisteme ce contribuie la reducerea consumului de motorina, ca de exemplu : Brake Energy Regeneration – automobilul stocheaza energia eliminata la momentul aplicarii franelor, sau cu sistemul Auto Start Stop – care opreste propulsorul in timp ce va aflati in ambuteiaj sau stationati la semafor.

Noul MINI One D mai este dotat si cu Shift Point Display, un ecran care sugereaza conducatorului despre momentul optim de schimbare a treptei, si care impreuna cu sistemele mentionate mai sus asigura un consum mediu de combustibil de doar 3.9 litri la 100 km, in timp ce emisiile CO2 sunt de 104 g/km. Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte, iar transmisia este pe puntea fata ca si la celelalte modelele MINI.

MINI One D va fi lansat in Septembrie anul curent, iar pe langa cele doua versiuni diesel (MINI One D si MINI Cooper D), clientii mai pot opta si pentru versiunile pe benzina ca MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S, cat si pentru dinamicul MINI John Cooper Works.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!