Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi a dezvaluit misterul – acesta este noul Audi A5 Sportback!
17 IULIE 2009, 15:12
1,607
0
Audi a dezvaluit misterul – acesta este noul Audi A5 Sportback!
De Redactia PiataAuto.md
1
Ieri, 16 Iulie 2009, compania Audi a dat startul evenimentului prin care a inceput celebrarea celor 100 ani de istorie Audi. In cadrul acestui eveniment, Presedintele Consiliului de Administrare Audi AG, Rupert Stadler, si Cancelarul german, Angela Merkel, au dezvaluit impreuna cel mai nou model al companiei, si anume Audi A5 Sportback!

Audi A5 Sportback se alatura coupe-ului A5 ce a fost prezentat in anul 2007 si care in prezent este foarte apreciat pe batranul continent. Noul model are multe tangente cu fratele sau cu doua usi, insa are si deosebiri esentiale. In primul rand aici putem mentiona linia continua a acoperisului, si prezenta celor patru usi fara rame pentru ferestre. Impreuna, aceste elemente ii redau un stil dinamic si foarte modern care la sigur va atrage multa lume dupa sine. Dimensiunile noului Sportback au crescut fata de cele ale lui Audi A5, astfel ampatamentul a crescut de la 2.751 mm la 2.810 mm, un lucru necesar deoarece acum scaunul spate va fi mai des utilizat, iar din acest motiv pasagerii nu trebuie sa sufere de pe urma lipsei de spatiu. Si spatiul port bagajului a crescut acum pana la 480 litri, un volum care cu usurinta va permite sa fie depozitate bagajele celor patru pasageri. Cat priveste partile fata/spate, acestea nu au suferit schimbari, iar ca motiv principal poate fi invocat faptul ca Audi A5 este dotat cu un design extrem de reusit si atragator, iar acest fapt atrage tot mai multi clienti in showroom-uri.

Din start noul Audi A5 Sportback va fi propulsat de trei motoare pe benzina si trei diesel, insa pana la mijlocul anului 2010 vor mai fi puse la dispozitia clientilor inca trei propulsoare, dintre care unul pe benzina de 1.8 litri TFSI si doua diesel. Aceste propulsoare mai pot fi regasite si pe Audi A5 coupe si pe versiunea decapotabila, astfel dintre motoarele pe benzina clientii pot alege intre cel de 2.0 litri TFSI ce livreaza 180 cai-putere si 320 Nm sau 211 cai-putere si un cuplu maxim de 350 Nm, sau pot opta pentru propulsorul V6 cu o putere de 265 cai-putere si 340 Nm. Cel mai puternic propulsor accelereaza Audi A5 Sportback in 6.6 secunde, iar un fapt interesant este ca si propulsorul de 211 cai-putere poate obtine acelasi rezultat multumita tractunii integrale Quattro si cutiei de viteze S tronic.

Gama propulsoarelor diesel este formata din motorul de 2.0 litri TDI cu 170 cai-puteresi 350 Nm, a carui consum mediu de combustibil este de doar 5.2 litri la 100 km; urmatorul propulsor este cel de 2.7 litri V6 TDI care livreaza si mai multa putere, si anume 190 cai-putere si 400 Nm; iar cel mai puternic diesel este cel de 3.0 litri V6 TDI, puterea caruia este de 240 cai-putere iar cuplu maxim este de 500 Nm, care datorita puterii imense si tractiunii integrale Quattro accelereaza in 6.1 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, iar in ciuda acestor date, consumul de combustibil ramane mai mult decat rezonabil si constituie 6.6 litri.

Toate propulsoarele se subordoneaza normelor europene de poluare Euro 5 si pot fi cuplate la cutia de viteze manuala cu 6 rapoarte, la cutia variatoare multitronic sau la cutia de viteze automata cu 7 viteze S tronic.

Pe langa Audi A5 Sportback a mai fost prezentata si versiunea mai sportiva a acestuia, si anume Audi A5 Sportback cu pachet S line, care se deosebeste prin bara de protectie fata ceva mai agresiva, prezenta difuzorului de aer in bara de protectie spate, suspensia mai joasa si datorita discurilor din aliaj usor ce pot avea o marime intre 17 si 20 inch. In interior pot fi regasite scaunele sportive tapitate cu piele, volanul sportiv invelit cu piele perforata si insertiile din aluminiu care contribuie foarte mult la spiritul dinamic sugerat de automobil.

Echiparea standart este foarte variata si este formata din sase airbag-uri, centuri pretensionate, frana de mana electro-mecanica, sistem de recuperare a energiei , faruri ceata, oglinzi retrovizoare pliante cu sistem de incalzire, discuri din aliaj usor de 17 inch, scaune rabatabile spate, aer conditionat, sistem audio cu CD si altele.

Pe langa echiparea de baza, Audi pune la dispozitia clientilor si o lista bogata de dotari unde pot fi regasite airbag-urile laterale spate, senzori de ploaie si lumina, sistem auxiliar de incalzire, sistemul Audi Drive select, suspensia sportiva, faruri adaptive in viraje, aer-ul conditionat pe trei zone si multe alte optiuni.

In final pot spune ca la prima vedere Audi A5 Sportback este un model foarte reusit care demonstreaza cat de important este pentru companie din moment ce a fost prezentat in cadrul evenimentului de celebrare a celor 100 de istorie Audi. Noul model va ajunge in showroom-urile europene in Septembrie 2009, si speram foarte mult ca in scurt timp va ajunge si in Republica Moldova.
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!