Prima pagină  »  Ştiri  »  Cel mai rapid Pagani s-a transformat in Roadster!
14 IULIE 2009, 16:36
1,388
0
Cel mai rapid Pagani s-a transformat in Roadster!
De Redactia PiataAuto.md
0
In vara anului trecut, italianul Goratio Pagani a aratat intregii planete cel mai exclusiv model Pagani – coupeul Zonda Cinque. Bolidul a devenit o raritate din start, deoarece au fost produse doar cinci exemplare (“cinque” in traducere din italiana inseamna - cinci). Editia limitata de coupe-uri deja de mult a fost cumparata de diferiti milionari care le-au adaugat cu mandrie la colectiile sale de masini rare, insa pentru cei care au ratat sansa anul trecut, norocul poate fi de partea lor in acest an, deoarece Pagani va mai produce inca 5 exemplare Cinque, care de aceasta data va fi decapotabil si se va numi Pagani Zonda Cinque Roadster – cel mai rapid cabrio produs vreodata de companie.

Noul Pagani Cinque Roadster se deosebeste de coupe doar datorita acoperisului ce poate fi inlaturat manual si plasat in port bagajul din partea fata. Inginerii Pagani, tot odata se jura ca noul model nu-i cedeaza cu nimic coupe-ului la manevrabilitate, iar din cauza ca acesta este un model decapotabil a fost setata putin altfel suspensia si a fost intarit monococul, insa greutatea automobilului a ramas aceeasi – 1.210 kg!

Caroseria noului Roadster este analogica cu cea de pe Zonda R si este construita din carbon si titan. Numeroasele elemente aerodinamice in continuare il fac pe Pagani Zonda sa para ca ar fi adus pe pamant de extraterestri, insa acestea il tin pe acesta pe asfalt si nu ii permit sa-si ia zborul la viteze mari. Astfel datorita numeroaselor spoilere, forta de apasare a aerului la viteza de 300 km/h este de 750 kg! Rotile cu care este echipat Pagani Zonda Roadster sunt imbracate pe discurile compuse dintr-un aliaj de aluminiu si magneziu. Pneurile sunt special concepute pentru acest model si se numesc Pirelli P Zero, ce au dimensiuni de 255/35 R19 pe fata, si 335/30 R20 pe spate. Datorita acestor dimensiuni, cauciucurile permit ca Pagani Zonda Roadster sa circule cu viteze enorme in viraje, in care forta laterala se poate ridica pana la 1.45 G!

Nici dinamica nu a avut de suferit deoarece “inima” noului bolid a ramas acelasi imens propulsor V12 AMG de 6.0 litri, care livreaza 678 cai-putere si un cuplu maxim de 780 Nm. Transmisia pe rotile spate este efectuata datorita cutiei de viteze cu 6 rapoarte cu schimbare secventiala, elaborata de compania Cima. Acceleratia pana la 100 km/h dureaza doar 3.4 secunde, iar pana la 200 km/h doar 9.6 secunde. Interesant este si timpul de franare a bolidului, care odata echipat cu discuri carbo-ceramice Brembo poate frana de la 100 km/h pana la 0 km/h in doar 2.1 secunde, iar de la 200 km/h in doar 4.3 secunde – mai rapid decat accelereaza! Viteza maxima este de 350 km/h, iar pretul bolidului este pe masura – 1.3 milioane Euro, asa ca cei ce s-au indragostit de acest sport car si stau cu fetele lipite de monitoare si plus la asta mai au si suma de bani necesara ar trebui sa se grabeasca...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!