Prima pagină  »  Ştiri  »  Dodge Viper SRT 10 va continua sa existe
13 IULIE 2009, 16:47
1,481
0
Dodge Viper SRT 10 va continua sa existe
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa ce cu ceva timp in urma a fost anuntat faptul ca productia lui Dodge Viper SRT 10 va fi intrerupta in Decembrie 2009, Chrysler Group LLC din care face parte compania Dodge, a anuntat ca sport car-ul cu propulsor V10 va continua sa fie produs si pe viitor.

Prezentat ca concept car in anul 1989 in cadrul Salonului Auto de la Detroit, Dodge Viper a fost elaborat cu scopul de a testa reactia publicului, iar daca aceasta ar iesi pozitiva, urma sa fie construit un model de serie intr-o editie limitata. Insa reactia a fost intr-atat de neasteptat de buna, incat comenzile clientilor au inceput sa curga pana ca auto show-ul sa fie incheiat. In asa mod Chrysler Corporation imedia a decis sa determine posibilitatea de a transforma conceptul cat mai repede intr-un model de serie in mai putin de 3 ani.

In Mai 1990, dupa luni de studii si teste intensive, Chrysler Corporation a anuntat ca Dodge Viper va fi propulsat de un motor din aluminiu V10. Productia pentru noul model a inceput in anul 1992 la fabrica New Mack Assembly Plant fiind mutat in anul 1995 la uzina Conner Avenue unde este produs pana in prezent.

Dodge Viper ofera clientilor sai o putere imensa si senzatii de neuitat, cu o capacitate cilindrica de 8.4 litri, propulsorul din aluminiu V10 livreaza 600 cai-putere si propulseaza bolidul pana la 100 km/h in mai putin de 4 secunde. Pana in prezent, au fost construite peste 25.000 unitati Dodge Viper ...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!