Prima pagină  »  Ştiri  »  Honda CR-Z Hybrid va intra in productia de serie
14 IULIE 2009, 13:10
1,211
0
Honda CR-Z Hybrid va intra in productia de serie
De Redactia PiataAuto.md
0
Noul Presedinte al companiei Honda – Takanobu Ito, a confirmat astazi ca compania nipona are planuri de a lansa conceptul CR-Z Hybrid in productia de serie. Prototipul a fost prezentat in anul 2007 in cadrul Salonului Auto de la Tokio, unde a fost primit cu mare caldura de public si de catre jurnalisti. In Japonia vanzarile vor incepe in Februarie 2010, iar data debutului acestuia pe piata europeana va fi facuta publica spre sfarsitul anului 2009.

Prin lansarea dinamicului CR-Z Hybrid, Honda isi largeste gama de modele hybrid, care in prezent este formata din Honda Insight si Civic Hybrid, la baza carora sta unitatea hybrid de propulsie Integrated Motor Assist (IMA), pentru care sunt caracteristice dimensiunile reduse, greudatea mica si nivelul inalt de eficienta. Ceva mai tarziu, sistemul IMA va fi implantat si pe Honda Jazz, iar in prezent Honda dezvolta un nou sistem de propulsie hybrid, care ar urma sa fie montat pe vehiculele mijlocii si mari ale companiei.

Noul Presedinte Honda, Takanobu Ito, care l-a inlocuit pe fostul sef – Takeo Fukui, a activat pana de curand pe postul de director al diviziunii Honda R&D (Research and Development). Ca si predecesorul sau, Takanobu Ito este de profesie inginer si a fost unul din cei care au favorizat aparitia conceptului Honda NSX.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!