Prima pagină  »  Ştiri  »  Inca un luptator american - Ford Mustang X-1
22 IULIE 2009, 17:32
1,803
0
Inca un luptator american - Ford Mustang X-1
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Cu putin timp in urma PiataAuto.md a relatat despre un fascinant proiect al unui atelier de tuning din SUA, care a combinat calitatile patrunzatoare a avioanelor de lupta, cu cele ale unui sport car adevarat. Acest proiect a fost creat la initiativa baietilor din atelierul GAS (Galpin Auto Sports), pe care ii stim din faimoasa emisiune de televiziune “Pimp my ride”.
Ideea proiectului cuprinde crearea a doua modele exclusive Dodge Challenger “Vapor” (despre el am scris anterior) si Ford Mustang “X-1”, care au fost modificate la comanda Fortelor Aeriene Americane (U.S. Air Force).

Scopul acestui proiect este in primul rand atragerea tinerilor in randurile Fortelor Aeriene Americane, iar pentru ca rezultatul sa fie cat mai considerabil, automobilele isi vor face aparitia la asa evenimente ca Hot Sports Nights, Battle of the Imports, Formula Drift, International Hot Rod Association si show-ul auto organizat de revista DUB. Ambii monstri vor demonstra tinerilor posibilitatile tehnice si cariera de succes pe care o pot avea in cadrul Fortelor Aeriene Americane.

Ford Mustang “X-1” se deosebeste considerabil de fratele sau Dodge Challenger “Vapor” in primul rand datorita interiorului, cu ajutorul caruia a reusit sa redea salon-ul unui avion de lupte, iar acest fapt este demonstrat de : scaunul aviatic amplasat pe centrul automobilului, cat si pedalele acceleratorului si franei amplasate in lateral de tunelul central. Cei care au crezut ca automobilul este manevrat de joystick, gresesc, deoarece acesta este schimbatorul cutiei de viteze, in timp ce volanul este frumos ascuns in consola centrala, fiind caracterizat de o forma mai speciala.

Ca un adevarat avion de lupta, Ford Mustang “X-1” este dotat cu sistem de pozitionare prin satelit GPS si cu ecran “touch screen”, care reda imaginile camerei termice si celei de luat vederi pe timp de noapte. Sub capota monstrului este ascuns un propulsor de 4.6 litri cu trei valve pe cilindru, ce dizvolta 500 cai-putere. Ca si la modelul Dodge Challenger “Vapor”, datele acceleratiei si vitezei maxime sunt tinute in secret.

Seful atelierului de tuning GAS, cunoscutul Mad Mike, s-a declarat a fi extrem de satisfacut de acest proiect, deoarece insasi el si-a inceput cariera in randurile Fortelor Aeriene Americane, “Daca nu erau U.S. Air Force, nu asi fi fost dotat cu atatea cunostinte ce imi permit sa ma aflu acolo unde sunt acum” – a declarat Mad Mike.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!