Prima pagină  »  Ştiri  »  KIA are in fata un viitor “verde”
20 IULIE 2009, 10:53
1,372
0
KIA are in fata un viitor “verde”
De Redactia PiataAuto.md
0
Compania KIA Motors anunta ca a lansat primul sau automobil electric Forte Liquid Petroleum Injection Hybrid, care deja poate fi comercialzat in Coreea de Sud. Cunoscut noua sub numele Cerato, modelul Forte LPI Hybrid este un pas mare pentru ca KIA sa aiba un viitor “verde”, iar pentru aceasta, compania KIA a investit in acest proiect aproximativ 180 mln Dolari SUA...

Automobilul ecologic Forte LPI Hybrid este dotat cu un propulsor Gamma LPI de 1.6 litri cu variator CVT cu functie economa E-gear (Eco Drive), cat si cu sistem hybrid in care intra electro-motorul, invertorul, bateriile Lithiu-Ion de 180 volti. Interesant este faptul ca propulsorul pe benzina poate rula si pe gaz LPI, astfel KIA Forte LPI Hybrid poate fi alimentata cu benzina, gaz, dar poate rula si cu ajutorul energiei electrice stocate in baterii.

La momentul cand este pornit automobilul, ambele motoare se pornesc, iar electro-motorul mai are si functia de generator la momentul aplicarii franelor, care stocheaza energia electrica in baterii. KIA Forte LPI Hybrid este dotata cu sistem Stop & Go, care deconecteaza propulsorul la semafor sau in ambuteiaje. S-a lucrat mult si la aerodinamica automobilului, iar astfel coeficientul acestuia a fost scazut de la 0.29 pana la 0.26, un factor care la fel contribuie la reducerea consumului de combustibil, dar si la emisiile de CO2, care acum sunt de 99 g/km.

In prezent KIA lucreaza la un automobil ce va lucra cu hidrogen, si a carui autonomie va fi de 350 km. Mai tarziu va fi lansat modelul KIA cee’d care va fi dotata cu un propulsor diesel eficient, sistem Start/Stop elaborat de compania Bosch si cu pneuri Michelin caracterizate de un nivel jos de rezistenta, care impreuna vor ajuta la reducerea consumului de motorina si a emisiilor CO2.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!