Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz E-Class primeste inca doua propulsoare eficiente
21 IULIE 2009, 09:33
1,302
0
Mercedes-Benz E-Class primeste inca doua propulsoare eficiente
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Gama de propulsoare ale lui Mercedes-Benz E-Class a devenit si mai diversa, din moment ce s-au mai alaturat inca doua motoare cu patru cilindri, dintre care unul diesel si altul diesel. Noile propulsoare se lauda cu faptul ca sunt concepute dupa cele mai noi tehnologii, iar anume acest fapt va contribui la reducerea consumului de combustibil si al emisiilor de CO2.

Noile unitati de propulsie sunt ultimele care se vor mai alatura la gama de propulsoare Mercedes-Benz E-Class, iar acestea vor disponibile pentru versiunea E 200 CDI BlueEFFICIENCY, sub capota careia va sta propulsorul diesel cu tehnologie common rail de generatie noua, cu o putere de 136 cai, ce livreaza 360 Nm, a carui consum se va situa in jurul a 5.2 l/100km, eliminand in atmosfera 137 g/km CO2. Acceleratia 0-100 km/h va dura 10.2 secunde, iar acul vitezometrului se va opri la viteza de 210 km/h. Al doilea propulsor va sta sub capota versiunii E 200 CGI BlueEfficiency, si va consuma 7.2 l/100km (169 g/km emisii CO2), in timp ce va livra o putere de 184 cai si un cuplu maxim de 270 Nm. Spre deosebire de propulsorul diesel, noul motor pe benzina va fi ceva mai dinamic in mare parte datorita tubinei, astfel acceleratia va dura 8.5 secunde pana la 100 km/h, iar viteza maxima este de 232 km/h.

Important este faptul ca eficienta propulsoarelor este imbunatatita si de sistemul ECO start/stop, care este oferit standart pentru ambele versiuni cuplate la cutia de viteze manuala. Ambele propulsoare se supun normelor europene de poluare EURO5, iar aparitia lor in showroom-uri este asteptata in Septembrie anul curent.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!