Prima pagină  »  Ştiri  »  Modelele Volvo in miniatura
22 IULIE 2009, 14:57
2,249
0
Modelele Volvo in miniatura
De Redactia PiataAuto.md
0
In momentul cand compania Volvo lanseaza un model nou, imediat o copie identica a acestuia este produsa pe o scara mult mai mica in miniatura. Insa pentru prima data in istoria companiei, de o miniatura se va bucura un concept Volvo, iar acesta va fi Volvo S60 Concept.

Automobilele Volvo de diferite dimensiuni, modele si versiuni sunt produse incepand cu anul 1940, dar numai odata cu lansarea SUV-ului Volvo XC90 in anul 2002 a fost stabilita o noua cutuma – de fiecare data cand este lansat un nou model de serie Volvo, o copie exacta a acestuia executata in doua culori diferite, va fi la fel lansata cu marimea pe o scara de 1:43.

Aceasta practica este foarte comuna printre marii producatori de automobile, iar in aceasta privinta Volvo are incheiate acorduri cu aproximativ 40 de companii producatoare de copii mai mici ale masinilor de serie. Potrivit acestor acorduri, compania Volvo vinde dreptul companiilor de a utiliza numele brand-ului, in schimbul unei sume de bani. Aceasta operatiune este o parte a strategiei pentru ca compania sa obtina profituri din mai multe domenii profitabile.

Cele mai vandute modele in miniatura sunt Volvo C70 si Volvo C30, cu un numar al vanzarilor de 17.000 unitati pentru C70 si 24.000 unitati pentru Volvo C30. Insa acestea sunt rapid ajunse din urma de Volvo XC60, model care a fost lansat in 2008, minitura caruia a fost procurata de 16.000 fani Volvo.

Totusi, procesul de creare a miniaturelor este mult mai complicat decat pare in realitate, si are loc doar in parteneriat cu departamentul de design al companiei Volvo Cars. Copiile in miniatura trebuie sa aiba aceeasi culoare, forme, design si interior, iar cel mai important este sa para cat mai identice cu modelele de dimensiuni normale. Pe scurt, procesul are loc in urmatorul mod: manager-ul departamentului de design Volvo pune la dispozitia partenerilor Volvo ca Hongwell, Welly, Mattel si Majorette, date computerizate, caracteristicile exacte ale monstrelor de vopsea ce coincid cu modelul original, desene ale acestuia si multe altele, pentru ca cu siguranta masinile in miniatura sa fie concepute cat mai real posibil. In dependenta de aceste date furnizate de Volvo Cars, companiile produc un prototip care trebuie sa obtina aprobarea companiei Volvo, si doar dupa aceasta, ele intra in productia de serie.

Insa nu este posibila crearea unei copii exacte, doar prin micsorarea dimensiunilor de la marimea originala la miniatura. Trebuie luati in consideratie anumiti factori, iar cel mai important este ca masina “reala” si cea in miniatura sunt privite din doua puncte distincte de vedere. Iar din moment ce este aplicata vopseaua ca pe modelul original, este nevoie de a fi obtinuta o protectie impotriva amprentelor lasate de maini pe masina executata in miniatura.

Partenerii companiei Volvo concep diferite variante ale modelelor reale in miniatura in dependenta de noile modele lansate. In vara acestui an, va fi lansat modelul Volvo XC60 cu telecomanda, executat pe o scara de 1:14. Compania Mattel a conceput un model Matchbox Volvo C30 de culoare neagra, de fapt aceeasi companie a conceput in miniatura cu cativa ani in urma, si un model Volvo V70 pentru cea mai vestita papusa din lume – Barbie. Iar compania suedeza Viking Toys, a produs din plastic versiunile mici ale modelelor Volvo C30, XC70 si XC90 pentru copii mici.

Dar nu numai copii mici adora aceste modele in miniatura, de-a lungul anilor, multe persoane fac colectii impresionante din aceste modele, iar periodic au loc licitatii chiar, in cadrul carora sunt puse in vanzare cele mai rar intalnite miniature. Se pare ca omul este in stare sa-si gaseasca un hobby din absolut orice...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!