Prima pagină  »  Ştiri  »  Muzeul Jaguar Heritage si-a deschis usile
20 IULIE 2009, 14:23
1,532
0
Muzeul Jaguar Heritage si-a deschis usile
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Renumitul muzeu Jaguar Heritage din Coventry isi incepe iarasi activitatea dupa ce o perioada a fost supus lucrarilor de restaurare. Acesta a fost inaugurat in anul 1983 cu numele de Jaguar Daimler Heritage Trust, ca ceva mai tarziu sa fie redenumit cu numele actual – Jaguar Heritage. In total, muzeul pune la dispozitia publicului peste 100 de exemplare din colectia de automobile Jaguar.

Directorul executiv Jaguar Cars, Mike O’Driscoll, a deschis muzeul restaurat, care de azi inainte va lucra 5 zile in saptamana, cu scopul de ai familiarza pe vizitatori cu istoria uimitoare a masinilor Jaguar, ca de exemplu C-Type si D-Type. In discursul sau, Mike O’Driscoll a declarat ca compania Jaguar se reintoarce la inceputurile sale si va deveni pe viitor iarasi un producator de masini sportive, si anume din acest motiv muzeul este tintit mai mult pe istoria sportiva a marcii.

Vizitatorii muzeului vor avea ocazia sa admire primul automobil “Swallow sidecar”, cu care fondatorul marcii Jaguar, Sir William Lions si-a inceput cariera sa, dar si primul automobil Jaguar, modelul SS Saloon din anul 1937. In muzeu mai pot fi vazute modelele NUB 120 - care a concurat in cursele anilor ’50, D-Type “Long Nose” – care a castigat cursa de 12 ore din orasul Reims in anul 1956 ,modelul XJ13 din anul 1966, care a fost creat pentru participare in cursa de 24 ore LeMans, si desigur legendarul Jaguar E-Type, dar si cateva concept car-uri.

Pe langa automobilele expuse in muzeu, care pana in prezent i-au parte la diferite evenimente si competitii, entuziastii vor avea ocazia sa admire o frumoasa galerie, unde sunt expuse sculptura din bronz creata de Elisabeth Frink, tablourile lui Peter Blake si Roy Nockolds, cat si trofeele obtinute de masinile Jaguar in cursele anilor ’50 si ’80.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!