Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul General Motors si-a inceput activitatea
15 IULIE 2009, 10:18
1,359
0
Noul General Motors si-a inceput activitatea
De Redactia PiataAuto.md
0
Se pare ca grupul american General Motors vede cate putin lumina de la capatul tunelului... Dupa 100 zile de cand fosta companie GM a inceput sa transfere toate activele sale noii corporatii, iata ca Presedintele General Motors, Fritz Henderson a anuntat ca noul General Motors si-a inceput activitatea la mai bine de 100 de zile de cand fosta companie a declarat falimentul si si-a oprit unele operatii.

Constructorii auto americani au avut de suferit foarte mult de pe urma crizei financiare, iar unii din acestia chiar au fost rapusi la pamant de recesiune. Printre acestia se afla si cel mai mare producator auto american, General Motors, care in primavara acestui an a declarat falimentul, dar care fost luat rapid sub “aripa ” guvernelor SUA si Canada. Acesta de fapt este si colacul de salvare a companie, iar Presedintele Fritz Henderson cunoaste acest lucru, mentionand cu cateva zile in urma ca General Motors a primit o sansa rara de care ar trebui sa se foloseasca din plin.

Un lucru e sigur, noul General Motors si-a lansat activitatea, insa acum incepe partea cea mai grea a lucrurilor, reintoarcerea datoriilor in valoare de 11 miliarde Dolari SUA pana in anul 2015. Insa Fritz Henderson a mentionat in cel mai recent comunicat de presa ca spera sa intoarca datoriile si mai devreme, iar pentru aceasta declaratie, sa recunoastem ca omul este plin de optimism.

Astfel fata de vechea companie, noul General Motors va activa cu totul diferit, cu numai patru marci de baza (Buick, Chevrolet, Cadillac si GMC), fapt ce a necesitat scoaterea la vanzare sau stoparea productiei diferitor marci detinute de companie (Vauxhall/Opel, SAAB, Hummer, Pontiac s.a.). Datorita acestui fapt, au fost inchise sau vadute mai multe uzine ale companiei, care in viitor va detine doar 34 fabrici, dintr-un total de 47. Acest lucru inseamna ca si numarul angajatilor a scazut, de la 91.000 in anul 2008, pana la 64.000 angajati pana la sfarsitul acestui an.

Totusi reteaua sa de dealer-i nu va avea de suferit, deoarece partenerii companiei ce activeaza pe tot teritoriul SUA si Canada au decis sa continuie operatiunile cu noul General Motors, cu speranta ca viitorul le va rezerva vanzari inalte, in special datorita numeroaselor modele noi pe care le vor lansa in scurt timp. Mai mult de atat, produsele grupului GM vor putea fi procurate online, deoarece compania a incheiat un acord cu site-ul online de licitatii EBay, unde automobilele celor patru brand-uri vor putea fi procurate de clienti momentan (prin intermediul Buy It Now sau Cumpara Acum), sau prin intermediul licitatiei.

Dupa cate se pare, multe lucruri s-au schimbat, dar si mai multe se vor schimba pe viitor. Importantul e ca conducerea companiei doreste mult sa scoata grupul din impas, iar din moment ce sunt supravegheati indeaproape de autoritatile executive ale SUA si Canada, sunt mari sanse ca sa le reuseasca cele propuse, asta in caz ca nu-i loveste o noua criza...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!