Prima pagină  »  Ştiri  »  Siguranta intai de toate – inca cinci stele pentru Volkswagen Tiguan
14 IULIE 2009, 12:49
1,582
0
Siguranta intai de toate – inca cinci stele pentru Volkswagen Tiguan
De Redactia PiataAuto.md
0
Dupa ce cu putin timp in urma Volkswagen Tiguan a fost supus testelor de siguranta EuroNCAP si NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) in urma carora crossover-ul a primit punctajul maxim si i s-au oferit cinci stele, a venit momentul ca de curand si AmericanNCAP sa-i acorde mult ravnitele cinci stele.

Motivul pentru care Tiguan este “rasplatit” de atatea institute de testare a sigurantei, atat europene cat si americane, poate fi gasit in caroseria puternica si sistemele de protectie performante ca ABS, ESP, TCS, EDL cu sistem de stabilitate pentru remorca, si altele. La interior pentru siguranta pasagerilor raspund airbag-urile si centurile de siguranta, care fac tot posibilul ca pasagerii sa absoarba cat mai putin din forta impactului. In asa mod airbag-urile frontale in combinatie cu centurile pretensionate ofera o protectie optima pentru pasagerul fata si conducator in cazul unui impact fata, iar noile scaune si tetiere sunt elaborate special pentru a asigura o protectie inalta in timpul accidentelor spate. Copii sunt protejati datorita sistemului Isofix de cuplare a scaunului, iar toti pasagerii sunt protejati si mai bine de airbag-urile laterale care sunt integrate in scaune, fapt ce sporeste nivelul de securitate la general.

Aditional airbag-urilor, centurilor de siguranta si sistemelor active de securitate, mecanismul declansator al airbag-urilor comunica cu alte sisteme, iar in cazul unui accident rutier, automat sunt pornite luminile de avertizare, usile sunt descuiate, lumina de la interior este pornita si pomparea combustibilului este oprita.

Si securitatea pietonilor a fost luata in consideratie la elaborarea lui Volkswagen Tiguan, in asa mod toate partile frontale ale automobilului au fost concepute pentru a proteja pietonii in cazul unor impacte eventuale, iar invelisul metalic al capotei a fost facut mai moale pentru ca acestia sa aiba de suferit mai putin. Ca un exemplu poate fi adusa si bara de protectie fata special umpluta cu spuma moale la interior, care la fel are scop de a reduce din forta impactului.

Volkswagen Tiguan este un crossover de dimensiuni medii care are la baza sa platforma lui Golf Mk5 si a carui lansare a avut loc in anul 2007 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul de serie a debutat in Europa la inceputul anului 2008, ca mai apoi, in anul 2009 sa debuteze in SUA si Canada.

In prezent, Volkswagen Tiguan este asamblat la uzina Volkswagen din Wolfsburg din Germania, si la uzina din orasul rus Kaluga.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!