Prima pagină  »  Ştiri  »  Smart fortwo este mai puternic cu 21 %
27 IULIE 2009, 09:32
1,712
0
Smart fortwo este mai puternic cu 21 %
De Redactia PiataAuto.md
0
Micutul Smart fortwo cu propulsor diesel CDI este mai puternic cu 21 %, in timp ce ramane la fel de economic si eficient ca inainte, inregistrand un consum de 3.4 litri la 100 km si emisii de CO2 in masura de 88 g/km. Noua versiune va fi disponibila incepand cu anul 2010, anul in care toate versiunile Smart fortwo, inclusiv BRABUS, se vor supune normelor europene de poluare EURO5.

Propulsorul CDI revazut de ingineri, are acum o putere de 54 cai-putere, cu 21 % mai mult ca la predecesorul sau, iar cuplul maxim al propulsorului cu trei cilindri este acum de 130 Nm, o crestere semnificativa de 18 % fata de precedentul model. Astfel, datorita acestor date Smart fortwo accelereaza pana la 100 km/h in 16.8 secunde, in timp ce consumul de combustibil ramane neschimbat la 3.4 litri pentru 100 km.

Cresterea de putere se datoreaza pistonilor modificati, injectiei ajustate si datorita schimbarii parametrilor compresiei. Iar datorita cuplului maxim mai mare, a fost posibila lungirea treptelor a 3-a si a 4-a cu 10 si 11 % respectiv. Multumita acestor modificari, turatiile propulsorului in treptele des utilizate au fost reduse – fapt ce a dus la mentinerea indicelui de consum si al sunetului emis de motor.

Noua versiune Smart fortwo CDI poate fi dotat cu multiple elemente optionale precum sistemul hands-free cu display color, interfata Bluetooth, si port de conectare iPod. Chiar daca noua versiune este catalogata drept un model al anului 2010, aceasta poate fi comandata in Europa incepand de acum.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!