Prima pagină  »  Ştiri  »  Studiu european de fiabilitate a automobilelor: Honda cea mai fiabila, Skoda
20 IULIE 2009, 23:22
2,813
0
Studiu european de fiabilitate a automobilelor: Honda cea mai fiabila, Skoda cea mai accesibila in intretinere
De Redactia PiataAuto.md
0
Compania britanica de asigurari, Warranty Direct, a facut publice rezultatele studiului de fiabilitate a celor mai intalnite autoturisme, cu o varsta intre 3 si 6 ani. In ultimele 12 luni, Warranty Direct a studiat fiabilitatea si costurile de reparatie a 250 cele mai populare modele europene dupa rata de survenire a defectelor, media distantei parcurse, varsta si costurile de reparatii.

La general, concluzia studiului efectuat este urmatoarea: constructorii niponi domina topul celor mai fiabile masini, insa, daca doriti un automobil ieftin in reparatii, procurati o masina europeana! Fiabilitatea producatorilor din Orientul Indepartat este demonstrata de faptul ca putine cazuri au fost intalnite cand vreun model al unor producatori precum Honda, Mazda, Toyota, Subaru, Nissan si Mitsubishi au intalnit defectiuni pe parcursul unui an. Pe de alta parte, conform studiului, Land Rover este unul din cele mai putin fiabile automobile, deoarece a inregistrat o rata de defectiune in masura de 47% timp de un an, insa Renault, Saab si Jeep nu s-au situat departe, deoarece au inregistrat 38.54%, 38.03%, respectiv 36.39%.

La fel de interesant este faptul ca nici unul din modelele principalilor producatori germani ca Mercedes-Benz, Audi si BMW nu au nimerit in primele zece cele mai fiabile automobile, dar, din pacate, sunt prezenti in topul celor mai nesigure: Audi cu 32.74 %, iar Mercedes-Benz cu 28.6 %.

Chiar daca Porsche se afla printre 10 cele mai fiabile masini, marca germana este cel mai scump de reparat in caz ca survine un defect, deoarece, in mediu platile pentru reparatii pe parcursul unui an se cifreaza la 917 Euro. Pe de alta parte, top-ul celor mai mici costuri de reparatie il conduce Skoda (249.5 Euro), care este urmata, cu exceptia Hondei, doar de marci europene, precum Citroen, Renault, Peugeot, Ford, SEAT, Opel, Volkswagen si Fiat.

Va propunem mai jos un extras din acest studiu, pentru un tablou complet.

Top 10 cele mai fiabile marci:


Top 10 cele mai putin fiabile marci:


Top 10 cele mai accesibile marci in reparatii:


Top 10 cele mai costisitoare marci in reparatii:


Dupa cum se afirma chiar in comentariile studiului, costurile mai mari sau mai mici in reparatii nu sunt intotdeauna directe cu numarul de adresari la service. Va puteti adresa foarte rar, insa sa primiti o factura mare in cazul unor marci, sau, dimpotriva, puteti suporta suporta costuri mici, insa adresarile frecvente pot aduce costuri totale mari.

PiataAuto.md tine sa precizeze ca aplicate la nivelul pietii Republicii Moldova, costurile suportate pentru deservire pot sa difere foarte mult, prin urmare, pozitiile in topuri pot suferi modificari esentiale.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!