Prima pagină  »  Ştiri  »  E oficial, Saab a trecut in proprietatea Koenigsegg!
18 AUGUST 2009, 14:06
1,858
0
E oficial, Saab a trecut in proprietatea Koenigsegg!
De Redacţia PiataAuto.md
0
Dupa ce in Iunie 2009 a fost anuntat ca compania Koenigsegg va deveni noul proprietar Saab, iata ca acest lucru este dovedit acum si pe hartie, dupa ce a fost semnata o intelegere intre cele doua companii, potrivit careia Koenigsegg procura 100 % din actiunile Saab. Este asteptat ca acordul sa intre in vigoare in urmatoarele luni, moment din care viitorul companiei Saab va fi asigurat.

Pentru ca acordul sa intre in vigoare este nevoie ca cateva conditii sa fie indeplinite... In asa mod, guvernul suedez trebuie sa garanteze si sa sustina o serie de investitii, iar in timpul perioadei de tranzitie, General Motors va fi nevoit sa-i acorde sprijin companiei Saab, pana in momentul cand suedezii devin in totalitate independenti si pot activa pe cont propriu. Astfel, in viitorul apropiat, Saab este pregatit sa lanseze o serie de modele noi care sunt in ultimele etape de dezvoltare, si care au fost elaborate impreuna cu GM.

Direcorul Saab, Jan Ake Johnsson, a declarat: „Incheierea acestui acord este o stire excelenta pentru toti cei care sunt legati de compania Saab. Acesta este un pas important pentru a asigura pe viitor posturile de munca, dar si viitorul constructorului suedez de automobile. Pe termen scurt, acest acord ne va permite sa mergem inainte prin lansarea noilor modele, iar unul din acestea este Saab 9-3X care va fi dezvaluit in scurt timp.”
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!