Prima pagină  »  Ştiri  »  Italienii stiu sa faca masini frumoase... Iata dovada: noul Maserati GranCabrio
25 AUGUST 2009, 15:22
2,201
0
Italienii stiu sa faca masini frumoase... Iata dovada: noul Maserati GranCabrio
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Prima decapotabila cu patru locuri din istoria marcii italiene isi va face debutul in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. E intr-atat de frumoasa, incat cu greu poti sa-ti imaginezi ca poate exista ceva mai armonizat, mai elegant si mai emotionant de atat. Noul GranCabrio va fi al treilea model din gama Maserati, si se va alatura lui Quattroporte si GranTurismo.

Este o masina de vis, conceputa si construita pentru cei care iubesc sa-si traiasca viata intr-o maniera sofisticata. E insasi esenta a ceea ce se vrea a fi Maserati in directia decapotabilelor, ne spun italienii. La design si-au pus umarul maestii de la Pininfarina (si ei italieni), iar in ceea ce priveste partea tehnica, inginerii Maserati promit performante si senzatii cu adevarat exclusive. Ca si toate decapotabilele Maserati din istorie, si noul GranCabrio tinteste in primul rand catre cunoscatorii adevarati, cu gust rafinat.

De fapt, noul GranCabrio vine sa continue traditia marcii italiene in construirea modelelor open-top, care au fascinat intotdeauna si au avut o contributie majora in istoria Maserati. A6G Frua Spyder (1950), 3500 GT Vignale Spyde (1960), Mistal Spyder (1964), Ghibli Spyder (1968) sau Spyder din 2001, desenat de Giugiaro – toate au avut un rol determinant pentru Maserati.

Si totusi, noul GranCabrio este diferit. In primul rand, este primul model decapotabil cu patru locuri construit la fabrica Maserati Viale Ciro Menotti. Iar in al doilea rand are un as in maneca pentru a lasa dezarmat orice concurent: cele patru locuri sunt cu adevarat patru – spre deosebire de majoritatea decapotabilelor, unde locurile din spate sunt mai mult decorative. In noul GranCabrio pasagerii din spate nu au rol de actori suflori, ci de co-vedete ale calatoriilor fantastice la bord!

Si acum despre partea tehnica. La design italienii au fost intotdeauna buni, insa mult timp modelele Maserati au fost criticate pentru fiabilitatea scazuta. Insa, cunoscatorii marci numeau acest aspect drept „caracter” al masinii. Ei bine, intr-o lume moderna inginerii Maserati ne demonstreaza ca pot face motoare care sa ofere performante fara cele mai mici probleme tehnice. Noul GranCabrio este propulsat de un motor V8 de 4.7 litri, care produce 439 CP. De asemenea, GranCabrio este si decapotabila cu cel mai lung ampatament de pe piata, ceea ce va avea contributii majore in confortul oferit de acesta pasagerilor sai.

Noul Maserati GranCabrio va ajunge la primii clienti in primavara anului viitor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!