Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul BMW 320d EfficientDynamics Edition - doar 43 Lei/100 km!
21 AUGUST 2009, 16:38
1,811
0
Noul BMW 320d EfficientDynamics Edition - doar 43 Lei/100 km!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Lupta in segmentul mijlociu de automobile devine si mai acerba odata cu aparitia noului BMW 320d EfficientDynamics Edition – cel mai econom si cel mai eficient BMW din actuala gama de modele bavareze. „Cosmarul” pentru celelalte modele din acest segment, va incepe odata cu Salonul Auto de la Frankfurt in cadrul caruia va fi prezentat noul 320d EfficientDynamics Edition.

La exterior, doar discurile aerodinamice Aero fac diferenta intre BMW 320d EfficientDynamics Edition si versiunea „obisnuita” BMW 320d. Insa adevarata diferenta intre acestea, este facuta de pachetul EfficientDynamics care este singurul „vinovat” de rezultatele remarcabile pe care le arata gazda sa.

In asa mod, sub capota lui 320d EfficientDynamics Edition se afla un propulsor diesel de 2.0 litri turbo care a fost special optimizat pentru a fi cat mai econom si eficient. Pentru ca scopul sa fie indeplinit in totalitate blocul cilindrilor a fost confectionat din aluminiu, iar injectia directa common rail este de ultima generatie.

Deci, dupa cum spuneam, propulsorul turbo cu patru cilindri are o capacitate de 2.0 litri si o putere maxima de 163 cai-putere disponibili intre 3.500 si 4.200 rpm, iar cuplul maxim de 360 Nm este oferit intre 1.750 si 3.000 rpm. Acceleratia pana la 100 km/h dureaza 8.2 secunde, iar viteza maxima este 225 km/h. Cu toate acestea, consumul de combustibil este extrem de impresionant – in mediu 4.1 litri pentru 100 km/h (sau 43.3 Lei/100km), eliminand in acelasi timp doar 109 g/km de CO2.

Inca o specialitate a propulsorului este pendulul care compenseaza vibratiile care apar atunci cand vehiculul ruleaza la turatii mici, astfel scopul acestuia este de a asigura un rulaj confortabil si placut. In acelasi moment, conducatorul va fi incurajat sa utilizeze o treapta mai inalta a cutiei de viteze manuale cu 6 rapoarte, dar nu sa o schime cu una mai joasa, asa cum ar face-o de obicei.

BMW 320d EfficientDynamics Edition mai este echipat si cu numeroase sisteme care incurajeaza semnificativ consumul redus de combustibil. Aici poate fi adus ca exemplu sistemul de regenerare a energiei cinetice care o va transforma in energie electrica, ca cea din urma sa alimenteze sistemele electrice de la interior. Sistemul Auto Stop Start va decupla propulsorul de fiecare data cand vehiculul stationeaza, chiar si pentru o perioada nesemnificativa de timp. Un alt exemplu este indicatorul de schimbare a treptei, care anunta conducatorul despre momentul optim de schimbare a treptei.

Surprinzator este faptul ca BMW 320d EfficientDynamics Edition va fi comercializat la acelasi pret ca si fratele sau BMW 320d, care in Republica Moldova poate fi procurat de la importatorul general BMW Group in Republica Moldova - Auto Space SRL, la un pret de 27.100 Euro. Un pret bun, zic eu, pentru un bavarez ce consuma in mediu doar 4.1 litri la 100 km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!