Prima pagină  »  Ştiri  »  Smart Fortwo Electric Drive ajunge la a doua generatie
21 AUGUST 2009, 12:54
1,752
0
Smart Fortwo Electric Drive ajunge la a doua generatie
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Incepand cu mijlocul lunii Noiembrie, noul Smart Fortwo Electric Drive care a ajuns deja la a doua generatie, va iesi de pe linia de asamblare a uzinei franceze Smart din orasul Hambach. Chiar daca la inceput nu vor fi produse foarte multe exemplare, producatorul a declarat ca incepand cu anul 2012 Smart Fortwo Electric Drive va fi produs in volume semnificative, la fel ca si celelelalte modele din gama Smart.

Dupa ce prima generatie care a fost produsa intr-o editie de 100 exemplare, si-a satisfacut din plin posesorii, generatia a doua Smart Fortwo Electric Drive promite ca este si mai dezvoltat tehnologic, in primul rand datorita bateriilor Litiu-Ion, care sunt bine cunoscute multumita avantajelor pe care le ofera.

Inima noului Smart Electric Drive este motorul electro-magnetic de 30 kW care este amplasat in partea din spate, si care ofera un cuplu maxim de 120 Nm. In rezultat este obtinuta o acceleratie foarte agila de 6.5 secunde si o viteza maxima limitata la 100 km/h – ce masina mai ajunge la viteza de top in doar 6.5 secunde?! Cutia de viteze la care este cuplat motorul este una variatoare, absolut perfecta pentru orase si ambuteiajele acestora.

Energia electrica este stocata in bateriile Litiu-Ion cu o capacitate de 14 kWh de marca Tesla. Acestea pot fi incarcate in totalitate de la o simpla priza de casa de 220V in doar 3 ore. Cu bateria incarcata, micutul poate parcurge o distanta de 115 km, o raza foarte buna, mai ales ca in mediu soferii parcurg 30-40 km intr-o zi in zonele urbane.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!