Prima pagină  »  Ştiri  »  Spaniolul cu sange fierbinte – SEAT Leon Cupra R
20 AUGUST 2009, 13:06
2,541
0
Spaniolul cu sange fierbinte – SEAT Leon Cupra R
De Redacţia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Dupa ce in primavara acestui an SEAT a prezentat mai multe modele noi, printre care Ibiza si Ibiza Bocanegra, spaniolii au de gand sa faca furori la Salonul Auto de la Frankfurt prin lansarea celui mai puternic model al companiei – SEAT Leon Cupra R!

Numai cate lucruri ne sugereaza exteriorul acestui spaniol cu sange fierbinte: dinamism, agilitate, sportivitate – si toate intr-un singur ambalaj. Agresivitatea partii frontale si numeroasele logo-uri “Cupra” din start impun respect fata de spaniol, chiar si fara de a sti ca sub capota se ascund 265 cai-putere!

Inima ce pompeaza “sangele fierbinte” este propulsorul pe benzina cu injectie directa de 2.0 litri TSI care dizvolta 265 cai-putere, aceeasi putere ca si a campionului Campionatului Mondial de Turisme – Seat Leon TDI WTCC. Din caracteristicile principale al noului propulsor fac parte puterea imensa si obtinerea usoara a cuplului maxim. Pentru a livra aceasta putere, motorul este dotat cu o pompa de combustibil de inalta presiune, insa nu s-a uitat si despre standartele europene de emisii Euro 5, caror se supune Leon Cupra R.

In asa mod, SEAT Leon Cupra R livreaza o putere impresionanta demna de Campionatul Mondial de Turisme, mai ales ca acceleratia 0-100 km/h dureaza 6.2 secunde, iar viteza maxima este oprita electronic la 250 km/h. Chiar si asa, consumul de combustibil este rezonabil, fiind de 8.1 litri la 100 km.

Din categoria altor detalii ce releva apartenenta lui Leon Cupra R la clasa masinilor sport sunt discurile spectaculoase cu 5 spite duble de 19 inch, pe care sunt imbracate anvelopele cu o marime de 235/35. Si discurile sistemului de franare sunt generoase, 17 inch pe fata, si 16 inch pe spate, exact de cat este nevoie pentru a opri cei 265 cai-putere!

Caracterul sportiv poate fi observat cu usurinta si la interior datorita scaunelor sport tapitate cu alcantara, panelului de bord iluminat cu beculete LED, volanului sport multifunctional s.a. Chiar si asa, interiorul ofera un grad inalt de confort, iar vizibilitatea de la interior este la fel ca si cea dintr-o masina de curse.

Echiparea standart pentru SEAT Leon Cupra R este mai mult decat generoasa, de aici fac parte: sistemele ABS TCS, ESP EBA, airbag-urile frontale/laterale si de tip cortina, sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri, farurile automatizate, stergatoarele cu senzori de ploaie, senzori de parcare, cruise control, farurile ceata adaptabile in viraje, climat controlul bi-zonal, sistemul audio cu MP3 si 8 difuzoare s.a.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!