Prima pagină  »  Ştiri  »  Beetle-lul secolului XXI - Volkswagen E-Up! Concept
15 SEPTEMBRIE 2009, 15:19
1,647
0
Beetle-lul secolului XXI - Volkswagen E-Up! Concept
De Redacţia PiataAuto.md
0
Volkswagen intotdeauna a demonstrat o ingrijorare fata de poluarea mediului inconjurator, acest fapt a fost demonstrat mai intai de gama de modele BlueMotion, iar acum, acest lucru ne este sugerat sus si tare de catre electro-mobilul lansat astazi la Frankfurt – Volkswagen E-Up!

Numit datorita formei capotei Beetle-lul secolului XXI, Volkswagen E-Up! Concept este in totalitate un electro-mobil care este dedicat exclusiv zonelor urbane, unde datorita dimensiunilor compacte de 3.19 metri lungime, 1.64 metri latime si 1.47 metri inaltime se va strecura foarte usor printre vehiculele neindemanatice de mari dimensiuni.

E-Up! Concept este propulsat de un motor electric cu o putere maxima de 80 cai-putere si 210 Nm. Acesta este amplasat in partea fata a automobilului si pune in miscare puntea fata… Accelerarea pana la 100 km/h dureaza 11.3 secunde, insa daca este sa luam in calcul ca pentru accelerarea 0-50 km/h lui Volkwagen E-Up! Concept ii ia doar 3.5 secunde o sa intelegem ca in conditiile urbane E-Up! Concept are un sprint fenomenal. Performantele dinamice se bazeaza in primul rand pe cuplul maxim de 210 Nm al electro-motorului, dar si pe greutatea redusa care constituie doar 1.085 kg.

Bateriile Litiu-Ion in care este stocata energia electrica, au o capacitate de 18 kWh ce ofera o autonomie de 130 km. In dependenta de priza de la care sunt incarcate, in doar aproximativ o ora, 80% din capacitatea bateriilor poate fi alimentata, iar daca acestea sunt alimentate la priza de casa, va dura maxim 5 ore pana bateriile vor fi incarcate in totalitate.

Pe o suprafata de 1.4 metri patrati, acoperisul lui Volkswagen E-Up! Concept este dotat cu celule solare, iar daca protectoarele solare sunt deschise, aceasta suprafata poate fi marita pana la 1.7 metri patrati, deoarece si ele la randul lor sunt dotate cu celule solare. Celulele livreaza continuu energie electrica sistemului central, iar in timp ce masina este parcata, acestea contribuie la racirea interiorului prin alimentarea cu energie a sistemului de ventilare.

In timpul prezentarii lui Volkswagen E-Up! Concept, reprezentantii companiei au anuntat ca acesta va deveni realitate in anul 2013, atunci cand va fi lansat ca model de serie.
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!