Prima pagină  »  Ştiri  »  Bentley Mulsanne – traditia mai intai de toate!
21 SEPTEMBRIE 2009, 19:33
1,524
0
Bentley Mulsanne – traditia mai intai de toate!
De Constantin Mihilachi
0
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
Chiar daca a fost prezentat pentru prima oara pe taram american in cadrul concursului de eleganta Pebble Beach, noul Mulsanne nu putea lipsi de la stand-ul companiei Bentley de la Salonul Auto de la Frankfurt. Fiind unul din cele mai asteptate modele, Mulsanne face furori si in Germania, atragand in prezent sute de vizitatori la stand-ul companiei.

Prezentarea unui model nou, de producatori precum Bentley, Jaguar sau Rolls Royce intotdeauna este un eveniment special pentru intreaga industrie auto mondiala, mai ales ca putini la numar sunt adevaratii constructori de automobile care pot contopi intr-un mod atat de fantastic trecutul cu prezentul. Acesta este si cazul noului Bentley Mulsanne, cel care isi ia numele de la una din portiunile celui mai cunoscut circuit din lume – LeMans, subliniind astfel mostenirea sportiva si pasiunea pentru putere si viteza a companiei, mai ales ca Bentley a obtinut 6 victorii aici.

Design-ul noului Bentley Mulsanne este format dintr-o fuziune unica a sportivitatii cu eleganta. Inspirat de legendarul Bentley S-Type, Mulsanne dispune de un design frontal dominat de traditionala grila a radiatorului si de farurile clasice proeminente carora li se alatura farurile ceata. “B-ul Zburator” de pe grila radiatorului poate fi ascuns sub suprafata acesteia pentru a fi ferita de ochii raufacatorilor in timp ce automobilul stationeaza.

Caroseria este produsa intr-o noua hala a companiei Bentley din cadrul uzinei din orasul Crewe, anume aici aptitudinea de lucru cu metalul, dezvoltata pe o perioada de peste 6 decenii, este in continuare utilizata pe perioada procesului de producere de 9 saptamani. Toate punctele sunt sudate manual, iar pentru ai fi redat un look ca si cum ar fi cioplit dintr-un intreg, toate panelurile noului Mulsanne sunt calite manual.
Forma complexa a aripilor fata din aluminiu, este imposibil de obtinut prin intermediul tehnicilor normale de presare a metalului, aceasta este creata prin utilizarea unei tehnologii speciale, utilizata in industria aero-spatiala. Noile tehnici de construire inseamna ca constructorii pot incorpora si asemenea detalii precum si formele elipsoidale cu LED-uri in farurile spate, care repeta intr-un mod unic forma tevilor de esapament. Pentru ai fi accentuata frumusetea exteriorului, Mulsanne dispune de elemente precum grila radiatorului si liniile inferioare laterale concepute din fier inoxidabil lustruit – astfel Bentley este singurul producator din lume care utilizeaza acest material.

Interiorul, la fel ca si exteriorul este o alta opera de arta conceputa in totalitate manual de mainile lucratorilor Bentley. Aproximativ jumatate din intreg procesul de dezvoltare a unui model il ia captuseala si elaborarea interiorului, unde doar 15 ore dureaza tapitarea manuala cu piele a volanului, si peste 45 ore atunci cand se doreste coaserea incrucisata a acestuia.

Pentru a oferi un acces cat mai usor la interior, este oferit sistemul de acces fara cheie ce actioneaza automat postul preferat de radio, cartea de telefoane, scaunul – inclusiv modurile de ventilare si masaj, pozitionarea volanului, inaltimea centurii de siguranta, chiar si jaluzelele actionate electric a ferestrelor spate.

Pielea si lemnul de la interior sunt alese cu mare grija chiar daca sunt puse la dispozitie de cei mai recunoscuti producatori. Panelul de bord este acoperit in mare masura de lemn natural, nuanta si tipul caruia poate fi aleasa de fiecare client in parte. Covorasele sunt un alt element unic al lui Bentley Mulsanne… Fiind concepute in exclusivitate din lana, acestea sunt oferite in diferite culori pentru a suplini oricare tip de interior. Aceste materiale sunt manuite de lucratori cu peste 40 ani experienta.

Ultimele tehnologii isi regasesc deasemenea locul la bordul lui Mulsanne – sistemul multimedia cu hard disc de 40 GB si sistem de navigare, telefon, si conexiunea Bluetooth sunt doar o parte din acestea. Partea centrala a consolei gazduieste ecranul color de 8 inch care este pozitionat in spatele unei usi electrice. Standart este oferit sistemul cu 14 difuzoare audio, insa optional se poate opta pentru sistemul audio Naim cu o putere de 2.200 Watt si 20 difuzoare audio.

Chiar daca s-a luat in calcul elaborarea unui nou propulsor, constructorul a considerat ca puterea dorita poate fi obtinuta si de versiunea revizuita a clasicului propulsor V8 de 6.75 litri twin-turbo, cel care poate inchide valvele a 4 din 8 cilindri pentru o economie mai buna a consumului de combustibil.

Datorita noilor componente utilizate, propulsorul genereaza 512 cai-putere si un cuplu maxim imens de 1.020 Nm ce este disponibil incepand cu 1.800 rpm. Fiind cuplat la cutia de viteze automata cu 8 trepte, Mulsanne este primul Bentley de acest gen dotat cu manetele sportive ale cutie de viteze ascunse in spatele volanului multi-functional.

Vanzarile noului Bentley Mulsanne vor incepe la mijlocul anului 2010…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!