Prima pagină  »  Ştiri  »  Bugatti 16 C Galibier – mult mai mult decat o super
15 SEPTEMBRIE 2009, 19:26
1,640
0
Bugatti 16 C Galibier – mult mai mult decat o super masina!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Cu putin timp inainte de a fi dat startul Salonului Auto de la Frankfurt, in orasul Molsheim in care a fost fondata compania Bugatti, unui cerc restrans de persoane i-a fost prezentat “Regele” industriei auto – Bugatti 16 C Galibier. Chiar daca este un concept, Galibier a dorit sa devina cel mai exclusiv, elegant si puternic vehicul cu patru usi din lume, iar acest lucru cu siguranta i-a reusit!

Nici un cuvant in lume nu poate descrie acest vehicul dintr-o singura data… Exteriorul impunator caracterizat de usile si aripile fata din aluminiu, inconjurate de partile din fibra de carbon colorate intr-un albastru intunecat, te lasa cu gura cascata doar la o simpla privire, iar cand este observata cu cata frumusete au fost imbinate liniile unor asemenea modele legendare precum Bugatti Type 57, sau Bugatti Veyron, cu caroseria cu patru usi, nu putem decat sa plecam capul fata de maiestria lui Bugatti 16 C Galibier.

Un automobil Bugatti este intotdeauna insotit de cuvintele “Cel mai…”, de exemplu: Bugatti Veyron 16.4 – este Cel mai rapid vehicul din lume, Bugatti Grand Sport – este Cea mai rapida decapotabila din lume, iar Bugatti 16 C Galibier la randul – este cel mai exclusiv si rapid vehicul cu patru usi din lume!

Sub imensa capota ce se deschide in doua parti exact ca la modelele Bugatti ce au intrat in istorie, Galibier ascunde acelasi propulsor W16 de 8 litri cu 4 turbine ce detine peste 1.000 cai-putere si care poate fi regasit si pe Bugatti Veyron 16.4, insa fata de coupe, acest propulsor este ceva mai special datorita posibilitatii de a rula si pe etanol. Pentru ca manevrabilitatea si agilitatea acestui imens concept sa nu fie afectata de dimensiunile impunatoare, sistemul de tractiune integrala, discurile ceramice special elaborate pentru acest model si design-ul noii suspensii depun toata puterea pentru a oferi o tinuta de drum impecabila la orice viteza.

Interiorul este o alta opera de arta… Panelul de bord cu insertii din lemn natural, incorporeaza pe centru indicatoarele de viteza pentru ca si pasagerii spate sa poata fi la curent cu performantele bolidului cu patru usi. Producatorul exclusivist de ceasuri elvetiene Parmigiani, a elaborat special pentru Bugatti 16 C Galibier ceasul detasabil Reverso Tourbillon, care poate fi purtat pe mana datorita curelei din piele cu design inteligent.

Bugatti 16 C Galibier este un studiu conceptual al companiei, unul din cele cateva care vor urma in viitor. Chiar daca nu a fost prezentat ca un model de serei, multe din elementele fabulosului concept cu siguranta le vom regasi pe urmatoarele vehicule de serie, insa pana atunci ne vom multumi cu frumusetea desavarsita a lui Bugatti 16 C Galibier.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!