Prima pagină  »  Ştiri  »  Electro-mania Renault!
18 SEPTEMBRIE 2009, 13:08
1,901
0
Electro-mania Renault!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Renault a prezentat patru modele electrice care deocamdata au statutul de concept, insa dupa cum promite compania incepand cu anul 2011 acestea vor fi lansate ca modele de serie. Modelele prezentate de Renault sunt Fluence Z.E. Concept, Twizy Z.E. Concept, Kangoo Z.E. Concept si Zoe Z.E. Concept…

Renault Fluence Z.E. Concept

Renault Fluence Z.E. Concept este un vehicul de familie cu patru usi care este scos in evidenta de design-ul atractiv, spatiul si confortul de la interior. Pe langa aceste caracteristici Fluence Z.E. Concept este un electro-mobil ce poate parcurge o raza de 160 km, pe cand bateriile Litiu-Ion pot fi incarcate in trei moduri: de la o priza de casa – intre 4 si 8 ore, o incarcare rapida – 20 minute, sau o solutie imediata ce dureaza doar 3 minute si presupune inlocuirea bateriei cu o alta incarcata in totalitate.

Renault Twizy Z.E. Concept

Este un vehicul ultra-compact destinat zonelor urbane ce poate adaposti doar doi pasageri. Fiind propulsat de motorul electric cu o putere de 20 cai, micutul cu o lungime de doar 2.3 m in lungime are o viteza maxima de 75 km/h, iar acceleratia este la nivelul unei motociclete de 125 centimetri cubi.

Renault Kangoo Z.E. Concept

Viitorul vehiculelor utilitare la fel este legat de sistemele „verzi” de propulsie. Fiind dotat cu un electro-motor de 70kW/94 cai-putere si un cuplu maxim de 226 Nm, Kangoo Z.E. Concept are o putere mare de tractare in timp ce consumul de energie a fost optimizat datorita atentiei deosebite acordate design-ului masinii. Utilitara este dotata cu paneluri solare care stocheaza energia transformata in electricitate in bateriile Litiu-Ion.

Renault Zoe Z.E. Concept

Renault Zoe Z.E. Concept reprezinta un electro-mobil compact cu patru locuri destinat calatoriilor zilnice in interiorul oraselor aglomerate. Forma originala a usilor similare unor aripi cat si bumper-ele fata/spate sunt acoperite cu un gel poliuritanic care protejeaza suprafata acestora de zgarieturi. Propulsorul cu o putere de 94 cai ofera o autonomie de 160 km, la care au contribuit si jantele de 21 inch din aliaj usor si spoiler spate retractabil pentru o eficienta aerodinamica cat mai buna.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!