Prima pagină  »  Ştiri  »  Honda reinventeaza roata
25 SEPTEMBRIE 2009, 12:00
2,094
0
Honda reinventeaza roata
De Redacţia PiataAuto.md
0
Japonezii de la Honda nu se opresc sa ne mire cu tehnologiile inovative pe care le elaboreaza incepand cu anul 1986. Pe langa robotul cunoscut in intreaga lume – ASIMO, Honda va prezenta la Salonul Auto de la Tokio noua sa elaborare U3-X, un dispozitiv ce ofera mobilitate de 360 grade.

Chiar daca la moment se afla in etapa experimentala, U3-X este primul dispozitiv de acest gen ce promite mobilitate in toate directiile. Acest lucru a fost posibil datorita sistemului de roti Hot Drive System ce permite deplasare in toate directiile, inclusiv dreapta/stanga si pe diagonala, datorita mai multor roti mici care sunt conectate in linie pentru a forma impreuna o roata cu diametru mare.

Dimensiunile dispozitivului sunt foarte compacte - inaltimea 650 mm, iar greutatea acestuia este de numai 10 kg. U3-X poate fi incarcat de la o priza de casa, energia stocandu-se in bateriile Litiu-Ion. Chiar daca este in etapa experimentala, dispozitivul are o autonomie de 1 ora, indice care se asteapta a fi mai mare in cazul in care U3-X va intra in productie de serie.
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!