Prima pagină  »  Ştiri  »  Iata cel mai dinamic Volkswagen – noul Golf R!
16 SEPTEMBRIE 2009, 11:12
1,456
0
Iata cel mai dinamic Volkswagen – noul Golf R!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Cel mai puternic si cel mai dinamic Volkswagen produs vreodata, noul Golf R, a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt. Fiind un succesor al modelului Golf R32, noul Golf R a fost elaborat in cadrul unui proiect special de diviziunea Volkswagen Individual care a avut grija ca noul model sa nu fie incurcat cu oricare alt Golf.

Astfel, pentru a diferentia noul Golf R, de un Golf simplu nu este nevoie de multa incordare… Bumper-ele sportive cu lampi LED pentru lumina de zi incorporate in fata, sau difuzorul de aer amplasat in bara de protectie spate, ce gazduieste pe centru tevile duble de esapament, vor face imediat diferenta intre cele doua modele. Farurile fata cu xenon cu interior intunecat,noua grila de culoare neagra, enormele prize de aer si oglinzile retrovizoare la fel de culoare neagra subliniaza agresivitatea noului Golf R, dar in acelasi timp il detaseaza de un simplu Golf GTI.

Diferentele continua si la interior prin intermediul placilor “R” amplasate pe scaunele sportive finisate cu Alcantara, cat si a elementele intunecate de la interior, care sunt suplinite de acurile electrice de culoare albastra amplasate pe cadranul de bord.

Probabil va ve-ti intreba de ce noul model nu a preluat numele R32, raspunsul este simplu… Sub capota lui Golf R nu sta cum va-ti astetat probabil propulsorul V6 de 3.2 litri regasit pe R32, dar surprinzator sau nu, cel mai dinamic Volkswagen construit vreodata este propulsat de un motor de doar 2.0 litri TSI, care in ciuda capacitatii cilindrice mai mici, este mai puternic cu 20 cai-putere si cu 35 kg mai usor fata de motorul V6 de 3.2 litri. In total, noul Volkswagen Golf R dispune de 270 cai-putere si un cuplu maxim de 350 Nm disponibili la 2.500 rpm…

Propulsorul cu patru cilindri cu capacitatea cilindrica de 1.984 cc, deriva de la cel regasit pe VW Golf GTI Mk V, insa pentru a obtine cat mai multa putere, au fost revazute pistoanele, bielele si injectorii de presiune inalta. Impreuna cu sistemul de tractiune integrala care in situatii extreme poate transmite pana la 100 % din cuplu pe puntea spate, si cutia automata cu 6 rapoarte DSG, noul Volkswagen Golf R accelereaza pana la 100 km/h in doar 5.5 secunde (5.7 secunde cutia manuala), in timp ce viteza maxima este limitata la 250 km/h.

Livrarile in Europa vor incepe in Decembrie, insa pretul pentru noul model raman a fi facute publice mai tarziu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!