Prima pagină  »  Ştiri  »  Mazda ataca in forta Salonul Auto de la Tokio
30 SEPTEMBRIE 2009, 12:07
1,830
0
Mazda ataca in forta Salonul Auto de la Tokio
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Chiar daca de putin timp a luat sfarsit unul din cele mai mari saloane auto din lume, si anume cel de la Frankfurt, acolo unde Mazda a prezentat conceptul MX-5 Superlight Version si noua generatie CX7, japonezii au lasat cateva surprize, inclusiv premiere mondiale, si pentru Salonul Auto de la Tokio ce se va desfasura intre 24 Octombrie si 4 Noiembrie.

In cadrul acestuia, Mazda va prezenta in premiera pentru Japonia prototipul Mazda Kiyora – un concept care imbina un propulsor de generatie noua Mazda SKY-G 1.3 litri, care este cuplat la cutia de viteze automata Mazda SKY-Drive cu 6 rapoarte. Impreuna cu sistemele i-stop, sistemul de regenerare a fortei cinetice si aerodinamica imbunatatita, vehiculul reuseste sa inregistreze un consum impresionant – 3.1 l/100 km!

Daca este sa vorbim despre premierele mondiale pe care le va prezenta Mazda la Tokio, aici putem mentiona propulsorul pe benzina de noua generatie Mazda SKY-G, a carui consum de combustibil si putere au fost imbunatatite cu 15 % fata de propulsorul de serie Mazda de 2.0 litri.

A doua premiera mondiala o va constitui propulsorul diesel Mazda SKY-D care datorita numeroaselor tehnologii noi utilizate a reusit sa imbunatateasca consumul de combustibil cu 20 % fata de propulsorul de 2.2 litri. Astfel, odata montat pe actualul model de serie Mazda 6, acest motor de generatie noua a demonstrat cat de eficient este si a reusit sa obtina consumul unei Mazda 2!

A treia premiera mondiala ce va fi prezentata de Mazda la Salonul Auto de la Tokio, o constituie noua cutie automata de viteze Mazda SKY-Drive, cea care contribuie semnificativ la scaderea consumului de combustibil si care ofera in acelasi timp senzatii mai profunde de dinamicitate spre deosebire de actuala cutie automata de viteze oferita de Mazda pentru actualele modele de serie. Datorita modificarilor efectuate este redusa frictiunea partilor mecanice, motiv din care consumul de combustibil este micsorat cu 5 %.

Pe langa premierele enumerate mai sus, Mazda va mai prezenta Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid, Mazda MZR 1.3 litri cu sistem CVT si Mazda MZR 2.0 litri DISI cu sistem i-stop...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!