Prima pagină  »  Ştiri  »  Mazda MX-5 Superlight version - sportivitate usoara!
16 SEPTEMBRIE 2009, 09:59
1,326
0
Mazda MX-5 Superlight version - sportivitate usoara!
De Redacţia PiataAuto.md
1
In acest an Mazda MX-5 sarbatoreste 20 ani de cand a fost lansata versiunea Roadster, cea care a pus fundamentul filosofiei de design Zoom-Zoom. Din acest motiv, design-erii companiei au creat un prototip perfect functional, Mazda MX-5 Superlight version… Chiar daca nu sunt planuri de a construi in serie acest vehicul, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, prin intermediul lui MX-5 Superlight version, Mazda a dorit sa demonstreze cum poate fi mentinuta mobilitatea individuala prin utilizarea unui mic numar de resurse naturale.

Avand la baza modelul MX-5 Roadster, Superlight version este un vehicul sportiv cu doua locuri, care chiar daca dispune de o greutate joasa (putin sub 1.000 kg), reuseste in continuare sa ofere tehnologii moderne de siguranta, iar aici pot fi numite barele de protectie ce sunt actionate la rasturnare, si care previn turbulentele in jurul pasagerilor, care in mod normal ar trebui sa poarte casti in timpul mersului.

La interior sportivitatea este in primul rand sugerata de scaunele sportive concepute din fibra de carbon, pe care sunt tinuti strans pasagerii prin intermediul centurilor de siguranta in patru puncte. Pana si panelul de bord este conceput din fibra de carbon, iar instrumentele pe care le contine acesta au fost preluate in totalitate de la Mazda MX-5 Roadster. Deoarece prototipul a adoptat din sportivitatea masinilor de curse din anii ’30 si nu a fost dotat cu un parbriz, aerul conditionat si gurile de ventilare nu-i mai sunt necesare, astfel nu vor fi regasite la bord.

Performantele lui MX-5 Superlight version sunt asigurate de propulsorul MZR de 1.8 litri ce este cuplat la cutia de viteze manuala cu 5 trepte. Acesta genereaza 126 cai-putere la 6.500 rpm, si un cuplu maxim de 167 Nm disponibil la 4.500 rpm. Accelerarea pana la 100 km/h dureaza 8.9 secunde, iar datorita greutatii mici, consumul de combustibil este de 6.3 litri la 100 km.
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!