Prima pagină  »  Ştiri  »  ML de la milion
21 SEPTEMBRIE 2009, 13:40
1,575
0
ML de la milion
De Redacţia PiataAuto.md
0
Singura uzina Mercedes-Benz din America de Nord, are motive de sarbatoare - a fost asamblat exemplarul cu numarul “1 milion” al modelului Mercedes-Benz ML Class. Automobilul cu numarul “1 milion” a devenit eficientul ML 350 BlueTEC cu propulsor diesel ce va fi livrat dealer-ului West Coast Mercedes-Benz.

Initial, la uzina amplasata in orasul Tuscaloosa, statul Alabama, era asamblat prima generatie al clasei ML care intre anii 1997 – 2004 a fost asamblat in peste 570.000 exemplare. Acest succes a generat investitii de peste 600 mln Dolari SUA care au dus la extinderea si totodata la modernizarea uzinei. In prezent, in Tuscaloosa sunt produse trei modele – ML Class, R Class si GL Class. In total, aici au fost produse peste 1.2 mln exemplare la asamblarea carora au participat peste 3.000 salariati.

In Octombrie 2006, Mercedes-Benz a devenit prima companie care a dat startul vanzarilor pe teritoriul SUA a automobilelor cu nivel scazut al emisiilor, si anume versiunile diesel BlueTEC. Spre exemplu, modelul E320 BlueTEC a cunoscut succesul de la bun inceput, devenind castigatorul premiului – “2007 World Green Car of the Year”.

Compania Mercedes-Benz subliniaza initiativa sa ecologica prin intermediul modelelor diesel R, ML si GL 350 BlueTEC, pentru care opteaza peste 20 % din clientii companiei. In ajutorul versiunilor BlueTEC va veni si modelul ecologic ML 450 Hybrid, a carui productie va incepe deja in aceasta toamna.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!