Prima pagină  »  Ştiri  »  Performanta pura, Audi prezinta conceptul E-Tron
16 SEPTEMBRIE 2009, 12:20
1,361
0
Performanta pura, Audi prezinta conceptul E-Tron
De Redacţia PiataAuto.md
0
In paralel cu dinamicul R8 Spyder prezentat ieri la Salonul Auto de la Frankfurt, Audi a dezvaluit si conceptul e-tron care la fel ca si decapotabilul tinteste performantele superioare. Insa metoda de a obtine aceste performante difera in totalitate, fata de cea utilizata de R8 Spyder, deoarece patru electro-motoare formeaza “inima” conceptului care nu emite gaze poluante!

Nu din coincidenta a fost ales pentru a sta la baza lui e-tron, Audi R8… Astfel, inainte de a afla toate detaliile noului concept, constructorul ne sugereaza din start ca performantele acestuia sunt demne de un sport car, la fel cum este Audi R8. Patru motoare elctrice propulseaza conceptul, cate doua pentru fiecare punte, iar in asa mod, putem spune cu certitudine ca e-tron este dotat cu tractiune integrala.

In total, motoarele electrice produc 313 cai-putere si livreaza un cuplu maxim turbat de mare - 4.500 Nm!!! Dispunand de asa date, conceptul cu doua locuri are o dinamica de invidiat - 4.8 secunde pana la 100 km/h, sau 4.1 secunde de la 60 la 120 km/h. Bateriile Litiu-Ion livreaza o capacitate impresionanta de energie ce constituie 42.4 kWh, volum datorita caruia pot fi parcursi cu o singura incarcare 248 km.

Prin intermediul acestui concept futuristic, compania Audi doreste sa demonstreze ca dispune de toate capacitatile pentru a crea in viitor un electro-mobil veritabil de serie, unul pe care cu siguranta vor fi implimentate aceleasi principii regasite si pe e-tron, concept care insa va ramane pentru totdeauna doar un prototip.
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!