Prima pagină  »  Ştiri  »  Peugeot BB1 – istoria continua!
22 SEPTEMBRIE 2009, 12:40
1,776
0
Peugeot BB1 – istoria continua!
De Redacţia PiataAuto.md
0
Peugeot este unul din constructorii cu cea mai mare experienta in domeniul vehiculelor electrice… Astfel, pentru a demonstra iarasi acest lucru, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Peugeot a prezentat conceptul BB1, cel care fiind in intregime electric, dispune de o lungime de doar 2.5 metri si poate adaposti pana la 4 persoane.

Vehiculele de acest gen, nu sunt o noutate pentru francezi… De altfel, inca intre anii 1941-1945, Peugeot a construit 377 exemplare electrice numite Peugeot VLV, ce se puteau deplasa datorita energiei depozitate in baterii pe o distanta de pana la 75 km, un indice foarte bun pentru acele timpuri.

Insa iata ca in prezent, atat Peugeot, cat si alte companii revin tot mai des la vehiculele electrice, dar care acum sunt mult mai performante. Astfel este si Peugeot BB1, electro-mobilul dotat cu electro-motoare incorporate in rotile spate elaborate in parteneriat cu Michelin, livreaza 20 cai-putere impreuna. Impresionant este cuplu maxim, fiecare roata dispune de 320 Nm, un indice absolut fantastic! Aceste date ofera o putere optima pentru vehiculul usor dupa greutate (mai putin de 600 kg), astfel acceleratia de la 0 la 60 km/h dureaza 6.8 secunde, iar viteza maxima este de 90 km/h. Energia electrica este stocata in bateriile Litiu-Ion amplasate sub scaunul spate, ce ofera o raza confortabila de 120 km.

Conceptul mai este dotat si cu paneluri solare pe acoperis, datorita carora compartimentul pasagerilor este ventilat si atunci cand automobilul stationeaza la parcare pentru a mentine o temperatura confortabila chiar si in cele mai toride zile de vara.
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!