Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala – Audi R8 Spyder!
15 SEPTEMBRIE 2009, 11:45
1,562
0
Premiera mondiala – Audi R8 Spyder!
De Redacţia PiataAuto.md
0
In aceasta dimineata, La Salonul Auto de la Frankfurt, compania Audi a prezentat versiunea spyder a celui mai rapid model din actuala gama – Audi R8 Spyder. Decapotabilul este lansat la 3 ani de la dezvaluirea coupe-ului R8 ce a preluat numele de la bolidul de curse de 24 ore LeMans si care din acel moment a fost procurat in peste 10.000 exemplare.

Cea mai mare diferenta intre cele doua modele, desigur este acoperisul decapotabil… Pentru a salva din greutate si pentru a mentine centrul de greutate cat mai jos, compania a decis ca R8 Spyder sa fie dotat cu un soft top. Astfel, greutatea acestuia, impreuna cu sistemul de pliere electro-hidraulic este de 30 kg, iar pentru ca proprietarul sa se poata bucura din plin de lumina soarelui de vara, plierea acestuia dureaza doar 19 secunde, putand fi efectuata chiar si in mers, la o viteza de pana la 50 km/h.

Al doilea element al exteriorului, ce face diferenta intre cele doua modele, este lipsa liniilor laterale, atat de caracteristice pentru coupe. Posibil pentru unii din voi acest fapt va constitui un moment neplacut, mai ales ca acestea ii atribuiau lui R8 o doza mare de personalitate, insa in interiorul companiei s-a decis ca anume acoperisul va fi acel element ce il va distinge pe R8 Spyder in multime, astfel ne mai fiind nevoie prezenta liniilor laterale. Jantele cu 10 spite sub forma literei “Y” au o marime de 19 inch, iar in spatele acestora se ascund discurile perforate ale sistemului de franare (optional sunt oferite si discurile ultra-usoare ceramice).

Interiorulu noului Audi R8 Spyder nu se deosebeste la randul sau prea mult de cel regasit pe coupe, acelasi volan multifunctional cu trei spite, caracterizat de forma turtita in partea jos, exact ca la bolizii de curse, scaunele sport tapitate cu piele Nappa, sistemul audio Bang & Olufsen sunt doar cateva din elementele comune pentru ambele modele. Totusi, inginerii au luat in calcul ca conducatorul va circula mult timp cu acoperisul pliat, astfel, pentru a mentine temperatura scaunelor cu pana la 20 grade mai scazuta, pielea scaunelor este colorata cu pigmenti ce reflecta razele infra-rosii ale soarelui.

La fel ca pe coupe, propulsorul V10 de 5.2 litri FSI regasit si pe Lamborghini Gallardo are grija ca R8 Spyder sa ofere senzatii de nedescris pasagerilor sai… Motorul natural aspirat genereaza 525 cai-putere si 530 Nm, astfel fiecare cal-putere misca o greutate de 3.3 kg! Puterea enorma a motorului cuplat la cutia de viteze manuala cu 6 rapoarte si la tractiunea integrala quattro, este reflectata si de performantele inregistrate: acceleratia 0-100 km/h dureaza 4.1 secunde (Coupe - 3.9 secunde ), pe cand viteza maxima este de 313 km/h (Coupe – 316 km/h). Cuplat la cutia manuala, R8 Spyder are un consum mediu de 14.9 litri/100 km, sau 13.9 litri cuplat la cutia automata cu 6 viteze R tronic oferita optional.

Noul Audi R8 Spyder va fi asamblat in mare parte manual in uzina Neckarsulm, acolo unde este asamblat si coupe-ul. Vanzarile noului model vor incepe in zilele urmatoare , in timp ce livrarile primilor exemplare vor incepe in prima parte a anului 2010. Pretul de baza pentru un R8 Spyder este de 156.400 Euro…
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!