Prima pagină  »  Ştiri  »  Propulsoare eficiente pentru Audi A4
22 SEPTEMBRIE 2009, 09:39
1,601
0
Propulsoare eficiente pentru Audi A4
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Audi a hotarat sa-si doteze unul din cele mai populare modele cu cele mai “curate” propulsoare… In asa mod, atat sedan-ul, cat si versiunea Avant, vor primi in gama de motoare inca doua propulsoare care promit a fi mai eficiente si mult mai econome. Este vorba despre diesel-ul de 3.0 litri TDI Clean Diesel imprumutat de pe Audi Q7, si propulsorul pe benzina ce poate rula si pe etanol – 2.0 TFSI Flexible Fuel.

Diesel-ul de 3.0 litri TDI Clean Diesel se poate lauda cu calificativul de unul din cele mai eficiente propulsoare datorita faptului ca deja acum indeplineste normele europene de poluare Euro 6 care intra in vigoare in anul 2014, si care in ciuda puterii enorme (240 cai-putere si 500 Nm) si performantelor la fel de inalte reuseste sa scoata un consum mediu de doar 6.7 litri (Avant - 6.8 litri).

Inovativul propulsor V6 TDI il transforma pe Audi A4 intr-un sportiv cu performante inalte – acceleratia pana la 100 km/h dureaza doar 6.2 secunde (Avant – 6.3 secunde), iar viteza maxima este limitata pentru ambele modele la 250 km/h. Propulsorul este cuplat la cutia de viteze cu 6 rapoarte TipTronic care transmite puterea pe tractiunea integrala Quattro.

Pentru a mentine emisiile de CO2 la un nivel cat mai jos, la sfarsitul sistemului de esapament Audi A4 3.0 TDI Clean Diesel este dotat cu un convertor catalitic DeNOX. La un moment dat, este injectata substanta lichita AdBlue in fluxul fierbinte de gaze, ca in rezultat aceasta sa se descompuna in amoniac ce divide mai tarziu noxele CO2 in nitrogen si apa. Rezervorul unde este depozitata substanta AdBlue este suficient de mare pentru ca conducatorul sa nu fie nevoit sa-l umple din nou, de acest lucru se vor ocupa lucratorii centrului specializat Audi in cadrul inspectiilor programate.

Pe langa propulsorul diesel, versiunea Audi A4 si A4 Avant 2.0 TFSI poate acum opera si pe bioetanol, combustibil care micsoreaza costurile de intretinere si inregistreaza un indice agreabil de CO2. Acest propulsor are la baza motorul pe benzina de 2.0 litri TFSI dotat cu sistemul Audi valvelift si sistem Start-Stop. La fel ca versiunea ce poate rula doar pe benzina, propulsorul 2.0 TFSI Flexible Fuel produce 320 Nm si 180 cai-putere.

Astfel, propulsorul ultra-modern consuma 9.0 litri la 100 km (Avant – 9.2 litri) de bioetanol, sau 6.4 litri (Avant – 6.6 litri) de benzina. In ciuda faptului ca consumul de Bioetanol este mai mare, costul mai mic al acestuia reduce costurile de intretinere a vehiculului.

Chiar daca poate rula cu bioetanol Audi A4 si A4 Avant isi mentine calitatile dinamice, in asa mod, acceleratia pana la 100 km/h dureaza 7.9 secunde (Avant - 8.1 secunde), iar viteza maxima este de 236 km/h sau 228 km/h pentru Avant. Ambele modele transfera puterea propulsorului pe traseu prin intermediul tractiunii fata si a cutiei de viteze manuale cu 6 rapoarte.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!