Prima pagină  »  Ştiri  »  Saab intra intr-o noua era impreuna cu noul 9-5 Sedan!
18 SEPTEMBRIE 2009, 11:24
1,649
0
Saab intra intr-o noua era impreuna cu noul 9-5 Sedan!
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
Dupa cum a fost promis la momentul preluarii Saab de compania Koenigsegg, in viitorul apropiat suedezii urmau sa lanseze noi modele care se aflau in ultimele etape de dezvoltare… Zis si facut – la Salonul Auto de la Frankfurt, Saab a prezentat primul sau model dupa ce a suferit o reorganizare substantiala pe parcursul acestui an.

Chiar daca la inceputul anului multi ii preziceau sfarsitul, cu ajutorul companie Koenigsegg si a mostenirii lasate de General Motors (modele de serie in ultimele etape de dezvoltare), Saab a reusit sa se relanseze prin intermediul unui nou model care va pune temelia dezvoltarii de mai departe a intregului brand.

Saab 9-5 Sedan se numeste acesta, un model a carui design este inspirat de la conceptul Aero X, tangentele dintre aceste modele pot fi observate la grila radiatorului, bumper si faruri. Insa nu doar Aero X a influentat designul noului 9-5… Design-erii au apelat si la formele legendarului Saab 900, forme ce pot fi regasite pe conturul ferestrelor si a parbrizului fata, care de altfel dau o falsa aparenta de coupe. Spatele se contopeste perfect cu celelalte parti ale automobilului, farurile cu design impresionant si bara de protectie ce gazduieste tevile de esapament formeaza o aparenta placuta, una diferita de cea pe care o ofereau pana in prezent modelele Saab.

Pentru a evedentia tangenta cu domeniul aviatic pe care o are compania Saab, la bordul lui 9-5 poate fi gasit un altimetru, care serveste mai mult ca o jucarie pentru „copii” decat un instrument necesar. Optional este oferit si ecranul din parbriz care impreuna cu toate instrumentele de la bord este iluminat intr-o frumoasa nuanta verde ... Printre sistemele audio oferite se regaseste si cel 5.1 Harman Kardon ce vine impreuna cu sistemul de navigare si ecranul color de 8 inch. Multumita acestuia, pot fi stocate pana la 10 Gb de date pe hard disc, iar in caz ca spatiul nu este suficient, conducatorul poate conecta cu usurinta propriul USB . Pasagerii din spate vor avea posibilitatea de a asculta propriile piese dorite sau de a urmari filmul preferat cu ajutorul sistemului DVD.

Gama propulsoarelor oferite pentru Saab 9-5 Sedan este foarte bogata... Noul model va dispune si de tractiunea integrala XWD, insa aceasta nu va fi oferita pentru toate propulsoarele, ci doar pentru cel de 2.0 litri Turbo cu 220 cai-putere, 2.8 litri Turbo cu 300 cai-putere si pentru diesel-ul de 2.0 litri si 160 cai-putere. Cel mai mic motor va fi unul cu patru cilindri de 1.6 litri Turbo si 180 cai-putere care va putea fi comandat la putin timp dupa lansare. Va putea fi ales si propulsorul de 2.0 litri BioPower care poate fi alimentat cu etanol E85. Toate propulsoarele pot fi cuplate la cutii de viteze automate sau manuale cu sase trepte.

Fiind oferit in versiunile Linear, Vector si Aero, vanzarile noului Saab 9-5 Sedan vor incepe la inceputul anului 2010, atunci cand vor fi facute publice si preturile...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!