Prima pagină  »  Ştiri  »  Taurul ucigator de rapid - Lamborghini Reventon Roadster!
16 SEPTEMBRIE 2009, 18:04
1,436
0
Taurul ucigator de rapid - Lamborghini Reventon Roadster!
De Redacţia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
La Salonul Auto de la Frankfurt, Lamborghini a prezentat versiunea Roadster al celui mai rapid model pe care l-a creat vreodata - Reventon. Pentru ca sa nu va fac sa visati prea mult, masina costa in jurul a 1.1 mln Euro fara taxe, iar la fel ca precedentul model, vor fi asamblate doar 20 exemplare, care de altfel sunt deja vandute, anuntul modelului este doar o formalitate pentru companie.

Deosebiri intre cele doua modele nu sunt prea multe – la exterior principala diferenta consta in lipsa acoperisului si difuzorul de aer modernizat care lipeste bolidul de suprafata de drum. De fapt, acelasi lucru il face si spoiler-ul activ, care la viteza de peste 130 km/h este automat actionat, urmand ca la 220 km/h sa abordeze un unghi si mai agresiv pentru ca Reventon Roadster sa fie cat mai stabil la vitezele inalte pe care le poate atinge.

Apropo, performantele noului Lamborghini Reventon Roadster sunt asigurate de propulsorul V12 de 6.5 litri, care acum livreaza 670 cai-putere, fata de 650 cai-putere de care dispunea coupe-ul. Motorul de pe Roadster este o varianta a celui de pe coupe, noua fiindu-ne cunoscut de la modelul Murcielago SV pe care a debutat pentru prima data. Propulsorul poate fi cuplat fie la o cutie de viteze robotizata E-Gear, fie la una manuala cu sase rapoarte. Pentru a controla nebunia pe care o creaza motorul, la fel ca si la coupe este oferita standart tractiunea integrala, care pentru prima data a fost introdusa de Lamborghini pe legendarul Diablo.

Chiar si cu puterea mai mare, acceleratia lui Reventon Roadster este la nivelul coupe-ului, 3.4 secunde pana la 100 km/h, iar daca pedala acceleratorului este tinuta pana la urma, se poate atinge o viteza maxima de 330 km/h (fata de 340 km/h pentru coupe)!

Iar daca nu ati inteles cat de furios este un Lamborghini Reventon, va pot spune ca numele nu a fost ales din senin… Reventon se numea taurul crescut de don Heriberto Rodriguez, care l-a omorat pe renumitul matador Felix Guzman in fata publicului in anul 1943. Dupa cum spuneam, doar 20 exemplare vor merge in mainile noilor proprietari, noua ne ramane doar sa speram ca Reventon nu va mai face victime niciodata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!