Prima pagină  »  Ştiri  »  Test de siguranta pentru vehiculele electrice Volvo
25 SEPTEMBRIE 2009, 10:53
1,899
0
Test de siguranta pentru vehiculele electrice Volvo
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Automobilele companiei Volvo de multa timp sunt foarte cunoscute printre automobilisti datorita numeroaselor calitati pozitive de care dispun. Totusi siguranta acestora este cea care atrage cei mai multi clienti, iar pentru ca acest lucru sa ramana neschimbat in continuare, Volvo a luat in calcul evolutiile de viitor din industria automobilistica, si a pus la test vehiculele electrice.

Deosebirile pe care le au acestea fata de modelele dotate cu propulsoare cu ardere interna, duc la comportamente diferite in cazul prevenirii accidentelor rutiere, cat si in cazul survenirii acestora. Toate sistemele de siguranta prezente pe actualele modele Volvo vor fi disponibile si pentru vehiculele electrice. Totusi unitatea electrica de propulsie adauga noi scenarii de siguranta la intreg ansamblul accidentelor rutiere, iar acest lucru trebuie prevazut. Astfel, inginerii Volvo au elaborat 5 faze a accidentelor si au elaborat solutii unice pentru protejarea pasagerilor, cat si momente ce tin de bateriile electrice si comportamentul acestora in situatiile critice. In asa mod scenariile elaborate sunt:

Condus normal – un sistem avansat monitorizeaza ca fiecare celula sa-si mentina nivelul corect de voltaj si temperatura optima de operatiune prin reglarea sistemului de racire. In momentul in care este observata o oarecare deviere de la normalitate, ca o masura de precautie livrarea energiei din baterii este oprita automat.

Conflict – bateriile de pe modelele Volvo plug-in hybrid cantaresc aproximativ 150 kg, astfel odata ce greutatea automobilului a crescut sunt create noi conditii pentru dinamica vehiculului care prin urmare altereaza comportamentul acestuia, spre exemplu in cazul manevrelor de evitare a unui obstacol. In acest sens, platformele Volvo si sistemele de franare pot face fata cresterii de greutate, iar sistemul de stabilitate Volvo Dynamic Stability and Traction Control il ajuta pe conducator sa mentina situatia sub control.

Evitarea – daca un accident este iminent si soferul intelege ca este greu sa faca fata situatiei create, automobilul activeaza automat sistemele de siguranta ca avertismentul de coliziune (Collision Warning) ce vine sa reduca efectele impactului prin actionarea franelor, cat si prin alte metode.

Impactul – pentru a reduce din efectele coliziunii, bateria este bine protejata in spatele electro-mobilului intre rotile spate, separat de zonele de deformare a masinii. Cat priveste pasagerii, in momentul impactul vor fi automat activate sistemele de siguranta pasiva, care sunt in prezent regasite pe toate vehiculele Volvo

Dupa accident – bateria este dotata cu un sistem care o izoleaza si opreste curentul electric daca acesta circula in directie gresita, spre exemplu daca doua cabluri se interconecteaza. In aceasta directie, Volvo conlucreaza si cu serviciile de interventie rapida in caz de accident, oferindu-le instructiuni detaliate despre cum colaboratorii acestora trebuie sa se poarte cu modelele Volvo in asa situatii.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!