Prima pagină  »  Ştiri  »  Volkswagen a prezentat cel mai econom vehicul din lume – 1.38
17 SEPTEMBRIE 2009, 12:41
1,605
0
Volkswagen a prezentat cel mai econom vehicul din lume – 1.38 litri/100km!
De Redacţia PiataAuto.md
0
Cel mai formidabil lucru la conceptul Volkswagen L1 pe langa faptul ca consuma in mediu doar 1.38 litri, este ca in anul 2013 acesta va intra in productie de serie… Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt, Volkswagen L1 pune temelia unui nou segment in industria automobilistica, unul futuristic, cu vehicule eficiente, extrem de potrivite pentru mediile urbane.

Design-ul si amplasarea scaunelor la interior par a fi inspirate din filmele SF, de altfel si consumul de 1.38 litri pare a fi unul de domeniul fantasticului, dar din fericire acesta este demonstrat de mai multi factori... In primul rand greutatea lui Volkswagen L1 este redusa la minimum datorita constructiei ultra-usoare din fibra de carbon care cantareste doar 380 kg. Si dimensiunile compacte sunt un factor decisiv la performantele obtinute de L1, lungimea egala cu cea a lui VW Fox, inaltimea este apropiata de cea a unui Lamborghini Murcielago, dar si latimea de doar 1.200 mm optimizeaza coeficientul aerodinamic pana la 0.195!

Volkswagen L1 este propulsat de un motor diesel TDI de ultima generatie si de un electro-motor, astfel ambele unitati il pot propulsa pe L1 pana la o viteza maxima de 160 km/h, in timp ce emisiile de CO2 au fost reduse pana la un indice record – 36 g/km.

Totusi oficialii companiei Volkswagen nu au facut publice informatiile tehnice si modul de conlucrare a propulsoarelor, posibil acestia cred ca pana in anul 2013 timp mai este, dar si informatiile detaliate nu ar face decat sa le usureze treaba concurentilor.
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!