Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo prezinta pentru prima data C30 BEV
21 SEPTEMBRIE 2009, 15:47
1,428
0
Volvo prezinta pentru prima data C30 BEV
De Redacţia PiataAuto.md
0
Arata la fel ca un Volvo C30 si este dotat cu aceleasi sisteme de siguranta, confort si spatiu ca si modelul obisnuit. Insa diferenta consta in faptul ca in fata noastra avem un electro-mobil care nu elimina in atmosfera oricare substante nocive si are o raza de deplasare de 150 km! Acesta este Volvo C30 BEV.

Compania Volvo lucreaza intensiv la elaborarea unui electro-mobil pana in anul 2012, in asa mod, in prezent se duc lucrari si cercetari substantiale in domeniul vehiculelor alimentate doar cu energie electrica. Numele acestor vehicule este BEV (Battery Electric Vehicle), iar deja in acest an primul lot de astfel de automobile a fost produs si de altfel testat in interiorul companiei Volvo.

Electro-mobilul Volvo C30 BEV este dotat cu baterii Litiu-Ion cu capacitatea de 24 kWh ce pot fi reincarcate in totalitate in 8 ore de la o priza comuna de casa. Bateriile au fost amplasate in tunelul central si in locul rezervorului de combustibil. Electro-motorul puternic ii permite lui C30 BEV sa accelereze pana la 100 km/h in 11 secunde, iar viteza maxima a fost limitata la 130 km/h pentru a fi salvata cat mai mult din energia bateriilor. Chiar si asa, raza de autonomie a automobilului este de 150 km, o distanta mai mult decat suficienta pentru utilizarea zilnica a electro-mobilului, mai ales ca ca in mediu o persoana parcurge zilnic mai putin de 60 km.

Foarte interesanta este aparitia pe consola de bord a semnalului sub forma unei testoase, mesajul automobilului este unul foarte clar, cauta-ti o priza fiindca in caz contrar voi merge la fel de rapid precum o broasca testoasa.
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!