Prima pagină  »  Ştiri  »  Mugen Civic Type R – Limited Edition!
23 OCTOMBRIE 2009, 15:06
1,711
0
Mugen Civic Type R – Limited Edition!
De Constantin Mihalachi
0
Dupa interesul sporit aratat fata de concept, atelierul MUGEN Euro anunta despre elaborarea unei editii limitate formate din 20 unitati de modele ultra-performane – Civic Type R MUGEN. Modelele exclusive vor fi asamblate manual de specialistii britanici MUGEN.

Sub capota se va afla un propulsor de curse de 2.0 litri I-VTEC care a fost inzestrat cu toate cunostintele acumulate din constructia propulsoarelor bolizilor de Formula 1 si a celor din seriile GT. Datorita noului arbore cu came si a colecorului de admisie, puterea propulsorului a fost ridicata pana la 240 cai-putere, in timp ce cuplul maxim a cunoscut si el o crestere in masura de 10%. Pistoanele noi au imbunatatit raportul de compresie, iar datorita admisiei marca Mugen si a colectorului de evacuare preluat de la bolizii de curse, motorul poate respira mai usor. De altfel, in legatura cu detaliile noi, a fost resetata si unitatea de control al propulsorului (ECU), insa mai mult de atat, pentru ai oferi o doza si mai mare de exclusivitate, fiecare Civic Type R MUGEN, inginerii il vor seta pentru fiecare client in parte.

Toata puterea va fi transmisa pe asfalt de puntea fata prin intermediul diferentialului blocabil, care va imbunatati atat manevrabilitatea, cat si comportamentul suspensiei sportive. Pentru un stop cat mai rapid, au fost instalate etriere sportive cu 4 pistoane care pot fi observate prin jantele din aliaj usor, masa carora este de doar 7.85 kg!

La exterior Civic Type R MUGEN se va deosebi prin culoarea traditionala pentru bolizii Honda de Formula 1, dar si prin elementele aerodinamice integrate in bumper-ul fata/spate, pragurile usilor. Pe usa port-bagajului este regasit un spoiler imens din carbon. Pentru a evidentia fiecare model in parte, pe consola centrala va fi amplasata placuta cu numarul de productie (1/20), iar pe grila radiatorului va putea fi regasit logo-ul companiei MUGEN.

Clientilor care isi vor dori sa dezlantuie micuta racheta pe track, le va fi propus un pachet pentru circuitele de curse, in care intra scaunele sportive Recaro, instalarea senzorilor suplimentari (senzorul de temperatura a lichiduli de racire, senzorul de temperatura/presiune a uleiului, cronometru s.a). Pretul unui Civic Type R MUGEN incepe de la 42.760 Euro, pret care nu este piperat potrivit specialistilor MUGEN, deoarece acelasi atelier ofera si o versiune dedicata in totalitate curselor, care poate fi procurata pentru 180.450 Euro!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!