Prima pagină  »  Ştiri  »  Nokia da in judecata Apple pentru incalcarea brevetelor sale
23 OCTOMBRIE 2009, 15:58
1,747
0
Nokia da in judecata Apple pentru incalcarea brevetelor sale
De Constantin Mihalachi
0
Producatorul numarul 1 de telefoane mobile din lume – Nokia, a anuntat astazi ca a inaintat in Statele Unite ale Americii o cerere de chemare in judecata a companiei Apple, care ar fi incalcat brevetele sale pentru standartele GSM, UMTS si WLAN. In ciuda faptului ca aceasta stire nu are vreo legatura cu lumea automobilelor, Redactia PiataAuto.md considera ca unii vizitatori ar fi interesati de continutul acesteia!

Potrivit aceluiasi comunicat, Nokia a inaintat cererea la tribunalul din Delaware, in care acuza Apple de violare a 10 brevete care tin de tehnologii fundamentale care permit ca telefoanele mobile sa fie compatibile cu unul sau mai multe standarte ca GSM, UMTS (3G WCDMA) si WLAN. Patentele contin date despre tehnologiile fara fir, securitatea si codificarea convorbirilor, date care ar fi fost violate de Apple la elaborarea celui mai popular model de pana acum Apple IPhone.

Dupa cum a declarat Ilkka Rahnasto, Vice-Presedintele companiei Nokia – “Principiul de baza in industria comunicatiilor este ca companiile ce contribuie la elaborarea tehnologiilor ce tin de viitoarele standarte de comunicare, urmeaza sa fie remunerate de celelalte companii ce-si doresc aceste standarte pentru produsele sale. Astfel si Apple este asteptat sa urmeze acestui principiu, insa refuzul de a o face, ar insemna ca Apple isi doreste sa obtina o “calatorie” gratuita pe spatele inovatiilor companiei Nokia.”

In ultimele doua decenii, Nokia a investit aproximativ 40 mlrd Euro in cercetare si dezvoltare… In acest timp, compania a devenit numarul unu pe piata telecomunicatiilor mobile prin fuzionarea tehnologiilor mobile avansate cu serviciile personalizate ce permit oamenilor sa efectueze o multitudine de operatiuni, de la simple convorbiri telefonice, pana la solutii si servicii pentru retelele de comunicare. Insa chiar si asa, veniturile companiei Nokia au scazut considerabil in ultimii ani, in special in segmentul smart phone-urilor, care se pare ca a fost afectat nu numai de criza, dar si de succesul performantului IPhone.


Stire realizata in colaborare cu portalul PHONE.MD
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!