Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Toyota PRADO in curand in Republica Moldova
22 OCTOMBRIE 2009, 15:24
2,082
0
Noul Toyota PRADO in curand in Republica Moldova
De Centrul Toyota Chisinau "Continent"
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Dealer-ul autorizat Toyota in Republica Moldova, Centrul Toyota Chisinau “Continent”, este bucuros sa anunte stirea pe care o asteptau de mult timp clentii din Moldova. La inceputul anului 2010, in Republica Moldova va veni a patra generatie al legendarului tot-teren Land Cruiser PRADO.

Simbolul tot-terenurilor, sinonimul caruia este calitatea, fiabilitatea si practicabilitatea, a suferit o serie de schimbari stilistice semnificative, insa chiar si asa poate fi recunoscuta infatisarea de care suntem indragostiti deja. Bazat pe cei 60 ani de experienta in domeniul tot-terenurilor, Land Cruiser a devenit si mai adaptat pentru diferite suprafete de drum datorita caroseriei mai rigide cu 11 % si pernelor speciale ce absorb energia cauzata de suprafetele de drum accidentate.

Confortul mai este asigurat si de sasiul imbunatatit, care este dotat cu sistemul Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS), care controleaza stabilizatoarele fata/spate. Suspensia adaptiva AVS, ce permite conducatorului sa aleaga setari optime pentru amortizatoare impreuna cu suspensia pneumatica , care mentine aceeasi garda la sol indiferent de sarcina. Pentru escapadele off-road este oferit sistemul Crawl Control care datorita diferitor setari de viteza poate parcurge orice obstacol. Sistemul Multi-terrain Select modifica caracteristicle manevrabilitatii, sensibilitatea acceleratorului si puterea in dependenta de suprafata si sarcina. Pe langa aceasta, vehiculul este dotat cu 4 camere video, care ii vor permite conducatorului sa fie intotdeauna la curent cu tot ce se intampla in jurul automobilului.

Este cunoscut faptul ca noul Prado este dotat cu deja popularul propulsor cu 6 cilindri si 4.0 litri, care acum emite 276 cai-putere (fata de 249 cai-putere pe generatia anterioara). Acesta va fi acompaniat de precedentul turbo-diesel ce emite 171 cai-putere. In comparatie cu generatia anterioara, emisiile CO2 s-au micsorat cu 12 % pentru ambele propulsoare, in timp ce consumul de combustibil al propulsorului turbo-diesel constituie 8.1 l/100km. Pe langa aceasta, pe diferite piete va fi pastrat si versiunea pe benzina de 2.7 litri ce emite 163 cai-putere. Land Cruiser Prado va fi produs in versiuni cu 5 si 7 locuri.

Interiorul noului tot-teren a devenit si mai dezvoltat. Acum in port-bagaj sunt amplasate doua scaune ce pot fi inlaturate in totalitate, iar de acum inainte Land Cruiser Prado va putea fi echipat cu climat control pe trei zone cu conditioner automat, in timp ce pasagerii randului doi se vor bucura de conditioner propriu. Accesul la port-bagaj il va facilita fereastra din spate ce poate fi deschisa, si care este iluminat pe timpul noptii. Pentru si mai mult confort, noul Land Cruiser este dotat cu sisteme ca Push Start System, Smart Entry, intrare USB pentru IPod s.a. Cea mai bogata echipare se poate lauda cu sistemul audio JBL Synthesis Premium Surround Sound cu 11 canale si o putere de 605 Watt. Impreuna cu aceasta echipare este oferit un hard disc ce permite sa fie stocate datele sistemului de navigare si peste 2.000 piese MP3.

Debutat la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Toyota Land Cruiser, cunoscut in Republica Moldova cu numele de Prado, va deveni un inlocuitor destoinic pentru generatia anterioara, care a cucerit incepand cu anul 2002 inimele multor adepti de tot-terenurilor.

In Europa de Vest noul tot-teren va fi disponibil incepand cu anul 2010, iar in Republica Moldova, potrivit informatiilor preliminare, noul Prado va debuta in Martie 2010.

Insa deja de acum este cunoscut faptul ca doar prin intermediul dealer-ului autorizat Centrul Toyota Chisinau “Continent” noul Prado va fi disponibil in Moldova cu versiunile de 2.7 si 4.0 litri, cat si cu turbo-dieselul de 3.0 litri. Toate versiunile vor fi adaptate pentru exploatarea acestora in Republica Moldova.

Mai jos va prezentam un material video prin intermediul caruia ve-ti face cunostinta cu toate imbunatatirile stilistice ale noii generatii Land Cruiser Prado. Vizionare placuta!
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!