Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW Seria 5 si-a dezvaluit noile forme! Vezi aici in premiera
24 NOIEMBRIE 2009, 13:40
1,802
0
BMW Seria 5 si-a dezvaluit noile forme! Vezi aici in premiera mondiala primele 38 de imagini VIDEO!
De Redactia PiataAuto.md
0
Pasiunea – se pare ca anume acesta este “locomotiva” ce face omul sa creeze cele mai minunate lucruri de pe pamant. Aceeasi pasiune domina si sufletele bavarezilor de la BMW, cei care ieri 23 Noiembrie 2009 au prezentat intr-un mod fascinant cea mai noua generatie a modelului BMW Seria 5, unul care da dovada acum de mai multa maturitate si de foarte multa clasa!

Locatia aleasa de catre BMW s-a nimerit a fi un stadion de fotbal aflat in inima orasului mama pentru companie – Munchen, acolo unde cortina ce ascundea noul BMW Seria 5 a fost ridicata cu ajutorul unui elicopter! Insa germanul, intotdeauna a tinut la tot ce face, in asa mod, BMW, ca o companie ce tine cu adevarat la viitorul sau si a tarii sale, a mai promovat pe langa noul model si orasul Munchen, cel care candideaza pentru organizarea jocurilor olimpice de iarna din anul 2018.

La elaborarea noului BMW Seria 5 s-a atras o atentie sporita design-ului care trebuie sa recupereze din pozitiile pierdute de generatia actuala, ce a fost criticata foarte mult pentru infatisarea sa. Astfel, s-a dorit ca noul Seria 5 sa dispuna de un stil mai traditional, unul care va schimba parerile celor care s-au intors cu spatele marcii bavareze… Rezultatul pare sa impace pe multa lume ce nu ezita sa caracterizeze negativ Seria 5, deoarece pot fi observate si linii ceva mai traditionale, care aduc aminte de primele generatii Seria 5.

Dupa cum spuneam ceva mai sus, noul BMW Seria 5 da dovada de mai multa maturitate, iar acest lucru pare sa fie subliniat si de influenta puternica, dupa parerea mea, pe care a avut-o fratele mai mare Seria 7. De fapt, daca este sa ne uitam mai bine, pot fi observate si linii regasite si pe noul BMW Seria 5 GT, insa acestea nu sunt foarte pronuntate pentru a ne crea o imagine gresita despre noul model, ci mai mult ne subliniaza noua fata a marcii bavareze care cu siguranta se va rasfrange asupra intregii game de modele.

La randul sau, si interiorul are tangente in special cu Seria 7… Consola centrala, exact ca si la nava amiral bavareza, este inclinata cu 7 % spre conducator pentru ca acesta sa poata accesa cat mai usor sistemele inovative puse la dispozitie. Si spatiul de la interior se bucura acum de mai multa generozitate pe motiv ca noul Seria 5 dispunde de cel mai mare ampatament din clasa – 2.968 mm, indice ce ofera o crestere de 13 mm pentru pasagerii spate, care acum se vor simti si mai confortabil.

Pentru ca sentimentul de confort sa creasca tot mai mult, noul Seria 5 dispune de cel mai inalt nivel de dotari standart oferit candva penru un BMW Seria 5 - salon tapitat cu piele, sistem audio performant BMW Professional Radio, Bluetooth, interfata USB, aer conditionat automat, Auto Start-Stop, si sistemul de regenerare a energiei la franare s.a., lista care poate fi suplinita cu usurinta de numarul mare de optiuni printre care poate fi regasit – plafonul panoramic, sistemul Park Assist care localizeaza prin intermediul senzorilor laterali locurile libere de parcare, iar in cazul in care este depistat unul, conducatorul va fi nevoit sa apese doar pedala acceleratorului si a franei, deoarece automobilul de sinestatator va parca automobilul in spatiul depistat. Pentru prima data pe un BMW Seria 5 va fi oferit sistemul Integral Active Steering, datorita caruia automobilul are o raza de intoarcere mai mica cu 0.5 m, indice impunator pentru un vehicul de asemenea dimensiuni. Un alt sistem oferit optional, este Surround View, cel care utilizeaza camerele de luat vederi amplasate in oglinzile retrovizoare si arcurile rotilor fata, si care ofera conducatorului o imagine clara din imediata apropiere a automobilului pentru ca soferul sa poata parca cat mai usor.

Gama propulsoarelor oferite din start pentru BMW Seria 5 este si ea foarte variata, din ea facand parte 4 propulsoare pe benzina si 3 diesel, propulsoare ce urmeaza a fi suplinite in viitor cu versiuni ceva mai bugetare de tip entry level, configurarea carora inca nu a fost facuta publica… Insa haideti sa le analizam pe cele deja cunoscute:



* - optional, cutia automata 8 trepte Steptronic.
() - datele versiunii cuplata la cutia automata 8 trepte Steptronic.

Toate propulsoarele sunt cuplate standart la o cutie de viteza manuala cu 6 trepte care a fost optimizata pentru o eficienta si mai buna, exceptie fiind doar versiunea BMW 550i cea care este echipata standart cu o cutie de viteze automata cu 8 rapoarte preluata de la BMW Seria 7. Cu aceeasi cutie de viteze pot fi echipate optional si celelalte versiuni, producatorul promitand un consum mai redus cu 6 % si o greutate neschimbata.

Vanzarile noului BMW Seria 5 va incepe in Europa in Martie 2010, preturile vor fi facute publice in timpul ce urmeaza.

ACTUALIZAT 24.11.09 – 00:07: Dupa cum am promis cu cateva minute in urma, PiataAuto.md va prezinta primele informatii tehnice cu noul BMW Seria 5… Astfel, va putem spune ca ultima creatie bavareza ce a fost lansata intr-un mod foarte original pe unul din fabuloasele stadioane de fotbal din Munchen, Germania, va dispune pe langa cel mai mare ampatament din clasa – 2.968 mm, si de o gama bogata de propulsoare care este formata din 7 unitati ultra-moderne, dintre care 4 pe benzina, iar 3 diesel… Iata o descriere succinta a acestora:

Benzina

BMW 523i – 6 cilindri in linie, 204 cai-putere, 270 Nm, accelerare 7.9 secunde, viteza maxima 238 km/h. Consum mediu 7.6 l/100km, emisii 177 g/km (Euro 5).

BMW 528i – 6 cilindri in linie, 258 cai-putere, 310 Nm, accelerare 6.6 secunde, viteza maxima 250 km/h. Consum mediu 7.8 l/100km, emisii 182 g/km (Euro 5).

BMW 535i – 6 cilindri in linie TwinPower Turbo, 306 cai-putere, 400 Nm, accelerare 6.0 secunde, viteza maxima 250 km/h. Consum mediu 8.5 l/100km, emisii 199 g/km (Euro 5).

BMW 550i – V8 TwinPower Turbo, 407 cai-putere, 600 Nm, accelerare 5.0 secunde, viteza maxima 250 km/h. Consum mediu 10.4 l/100km, emisii 243 g/km (Euro 5).

Diesel

BMW 520d – 184 cai-putere, 380 Nm, accelerare 8.1 secunde, viteza maxima 227 km/h. Consum mediu 5.0 l/100km, emisii 132 g/km (Euro 5).

BMW 525d – 204 cai-putere, 450 Nm, accelerare 7.2 secunde, viteza maxima 236 km/h. Consum mediu 6.2 l/100km, emisii 162 g/km (Euro 5).

BMW 530d – 245 cai-putere, 540 Nm, accelerare 6.3 secunde, viteza maxima 250 km/h. Consum mediu 6.3 l/100km, emisii 166 g/km (Euro 5).

Adaugator propulsoarelor eficiente, noul BMW Seria 5 se poate lauda si cu cel mai inalt nivel al dotarilor standart, unul nemaintalnit pana acum pe generatiile anterioare BMW Seria 5, si care este format din: salon tapitat cu piele Dakota, sistem audio BMW Professional Radio, Bluetooth, interfata USB, aer conditionat automat, cutie automata cu 8 trepte (standart doar pentru versiunea BMW 550i) s.a. Pe langa acestea, mai este oferita standart si tehnologia EfficientDynamics, care este oferita impreuna cu sisteme inovative ca Auto Start-Stop, indicatorul de schimbare a treptei (pentru cutiile manuale de viteza), si sistemul de regenerare a energiei la franare.

Dupa cum va imaginati, noul Seria 5 se va bucura si de o lista generoasa de optiuni printre care pot fi regasite tehnologii revolutionare precum: sistemul Park Assist care localizeaza prin intermediul senzorilor laterali locurile libere de parcare, iar in cazul in care este depistat unul, conducatorul va fi nevoit sa apese doar pedala acceleratorului si a franei, deoarece automobilul de sinestatator va parca automobilul in spatiul depistat. Pentru prima data pe un BMW Seria 5 va fi oferit sistemul Integral Active Steering, datorita caruia automobilul are o raza de intoarcere mai mica cu 0.5 m, indice impunator pentru un vehicul de asemenea dimensiuni. Un alt sistem oferit optional, este Surround View, cel care utilizeaza camerele de luat vederi amplasate in oglinzile retrovizoare si arcurile rotilor fata, si care ofera conducatorului o imagine clara din imediata apropiere a automobilului pentru ca soferul sa poata parca cat mai usor.

Si mai multe detalii despre noul BMW Seria 5 ve-ti putea afla in primele materiale ale diminetii. Va multumim ca sunteti alaturi de noi!

ACTUALIZAT 23.11.2009 - 21:43: PiataAuto.md are onoarea sa Va prezinte primul set, de 38 de imagini, cu noul BMW Seria 5, lansat acum cateva zeci de minute, in premiera mondiala! Puteti deja observa din imagini care vor fi motorizarile noului model - 550i, 535i, 528i si 523i pentru benzina si 530d, 525d si 520d pentru diesel. In scurt timp vom actualiza stirea si cu primele informatii tehnice!

ACTUALIZAT 23.11.2009 - 22:20: In stire a fost inclus si materialul video al prezentarii propriu-zise, acolo unde a avut loc dezvaluirea modelului. Locatia aleasa de BMW a fost chiar patria marcii - orasul Munchen, un elicopter inlaturand cortina automobilului, aflat pe Stadionul Olimpic din Munchen.


ACTUALIZAT 23.11.2009 - 21:12: Acesta este noul BMW Seria 5! A fost prezentat cu doar cateva minute in urma, in premiera mondiala. Va oferim prima imagine, avem deja cateva zeci de imagini cu noul BMW Seria 5, pe care le pregatim sa le publicam in urmatoarele minute. Fiti alaturi de noi!
 
GALERIE FOTO (38 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!