Prima pagină  »  Ştiri  »  EuroNCAP a testat cele mai noi vehicule. Iata rezultatele!
26 NOIEMBRIE 2009, 18:16
2,035
0
EuroNCAP a testat cele mai noi vehicule. Iata rezultatele!
De Constantin Mihalachi
0
EuroNCAP, institutia europeana de testare a sigurantei vehiculelor, a testat cele mai noi modele lansate recent pe piata europeana. Zece din acestea, dintr-un total de 12, au obtinut 5 stele pentru siguranta oferita pasagerilor sai, in timp ce doua modele nu s-au descurcat la fel de bine.

In aceasta ordine de idei, masinile supuse testelor au fost: BMW X1, Chevrolet Cruze, Chevrolet Spark, Citroen DS3, Infiniti FX, Mazda 3, Mercedes-Benz GLK, Mercedes-Benz E-Class, Opel Astra, Peugeot 5008, Toyota Urban Cruiser, Volkswagen Scirocco. Din acestea, doar Chevrolet Spark si Toyota Urban Cruiser au inregistrat rezultate ceva mai slabe, 4 si 3 stele respectiv, in timp ce celelalte modele au trecut testul cu succes – 5 stele!



Surpriza acestei runde de teste a fost Chevrolet Cruze, cel care a reusit sa obtina un procentaj de 96 % la impactul frontal, fiind urmat de Opel Astra care a inregistrat 95 %. Insa haideti sa le luam pe rand!

BMW X1 – 5 stele



Compartimentul pentru pasageri a ramas stabil in urma impactului frontal, montantii fata miscandu-se cu mai putin de 5 mm in spate. Senzorii manechinilor au indicat o protectie buna a genunchilor si femurilor pentru ambii pasageri. Cat priveste protectia pietonilor, BMW X1 nu a obtinut puncte foarte multe la capitolul dat din cauza partii frontale ale capotei care este mult prea dura, fiind remunerat doar pentru protectia oferita capului in caz de impact. Protectia in cazul impactelor spate a fost recunoscuta ca fiind medie.

Chevrolet Cruze – 5 stele



Cruze a inregistrat punctajul maxim in cazul impactului frontal, atat pentru pasager si conducator, pentru toate partile corpului. Compartimentul pasagerilor a ramas stabil chiar si in cazul impactelor laterale, in timp ce in cazul impactului lateral ceva mai sever, siguranta a fost clasificata ca adecvata. Protectia pietonilor a fost clasificata ca medie dupa ce capota oferea o protectie medie pentru copii, si o protectie slaba pentru adulti.

Chevrolet Spark – 4 stele



Compartimentul pasagerilor a ramas stabil in timpul impactului, insa a fost inregistrata o protectie slaba pentru pieptul pasagerilor fata, iar din acest motiv, Spark a fost penalizat. Aici poate fi adaugata si protectia slaba oferita pentru genunchi si femur atat pentru conducator, cat si pentru pasager. In schimb, Spark a obtinut un punctaj maxim in cazul impactului lateral, in timp ce in cazul impactului spate protectia a fost clasificata ca medie.

Citroen DS3 – 5 stele



Citroen a demonstrat o protectie similara atat pentru conducator, cat si pentru pasager, iar anume din acest motiv a inregistrat un punctaj de 87 % pentru ocupantii adulti. Totusi in cazul impactelor laterale severe, DS3 a inregistrat o protectie slaba, in urma careia ar putea surveni fracturi la nivelul coastelor. Protectia pietonilor a fost la randul sau desemnata slaba, chiar daca bumper-ul ofera o protectie satisfacatoare pentru picioare.

Infiniti FX – 5 stele



Elemente ale plansei de bord au prezentat riscuri pentru genunchi si femur pentru ambii pasageri fata, insa acest risc nu a fost considerat semnificativ. Infiniti FX a inregistrat un punctaj maxim pentru impactul lateral, in timp ce in cazul unui impact lateral protectia a fost clasificata ca medie.

Mazda 3 – 5 stele



Un moment nu tocmai placut pentru Mazda 3 a fost considerat airbag-ul de tip cortina spate, care nu s-a deschis in totalitate, lasand astfel un mic spatiu, unde capul ocupantului ar putea intra in contact cu montantul C, iar din acest motiv Mazda 3 a fost penalizata. Acelasi fenomen a fost observat si in cazul impactului lateral, in asa mod vehiculul iarasi a fost penalizat.

Mercedes-Benz GLK – 5 stele



Protectia oferita de GLK a fost clasificata ca buna, in special dupa ce acesta a inregistrat rezultate bune pentru impactul frontal si lateral, in timp ce in cazul impactelor laterale severe si a celor spate, protectia a fost clasificata ca medie. Si protectia pietonilor a fost considerata medie datorita partii frontale a capotei care nu a obtinut nici un punct din cauza duritatii excesive.

Mercedes-Benz E-Class – 5 stele



E-Class s-a comportat foarte bine in timpul testelor si a dat dovada de multa siguranta datorita numeroaselor sisteme de siguranta activa si pasiva, iar din acest motiv vehiculul a obtinut punctajul maxim de 5 stele. Protectia pasagerilor in cazul impactului fata si a celui lateral e fost clasificata ca foarte buna, in timp ce in cazul impactelor laterale severe si a celor spate, protectia a fost clasificata ca medie.

Opel Astra – 5 stele



Astra a inregistrat al doilea cel mai bun rezultat dupa Chevrolet Cruze, obtinand un punctaj de 95 % pentru protectia pasagerilor. Impactul lateral fata si cel lateral au dat dovada de o protectie foarte buna pentru pasageri, in timp ce capota ofera o protectie medie pentru pietoni.

Peugeot 5008 – 5 stele



Compartimentul pasagerilor a ramas stabil in timpul impactului frontal, protectia pentru ocupantii fata fiind clasificata ca buna deoarece plansa de bord nu prezenta vreun pericol pentru acestia. Protectia pietonilor a fost desemnata slaba din cauza capotei I bumper-ului ce prezinta riscuri pentru acestia.

Toyota Urban Cruiser – 3 stele



Cel mai slab punctaj la inregistrat Cruiser datorita riscurilor generate de plansa de bord, in urma carora aveau de suferit genunchii si femurul picioarelor. Si in cazul impactului lateral, Toyota a dat dovada de foarte multe puncte slabe chiar daca modelul testat dispunea de airbag lateral. In total, Toyota Urban Cruiser a obtinut un rezultat de 58 %.

Volkswagen Scirocco – 5 stele



Compartimentul pasagerilor a ramas stabil in timpul impactului, insa Scirocco a fost penalizat pentru faptul ca capul manechinului a atins volanul chiar daca airbag-ul a reactionat la timp. In rest, Scirocco ofera o protectie buna pentru pasageri si in timpul impactelor laterale si spate. Protectia pietonilor a fost clasificata ca medie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!