Prima pagină  »  Ştiri  »  Fetele din Franta ce poarta numele Zoe sunt suparate pe Renault
26 NOIEMBRIE 2009, 11:31
2,168
0
Fetele din Franta ce poarta numele Zoe sunt suparate pe Renault
De Redactia Piataauto.md
0
Renault a reusit sa supere parintii din Franta si fetele care poarta numele Zoe, prin anuntul ca acest nume va fi purtat de noua masina electrica pe care o va produce. Unele cupluri sunt atat de suparate de intentia Renault, ca au lansat petitii pe internet cerand companiei sa schimbe "abordarea", informeaza Times Online.

"Fetele noastre au un nume frumos care nu trebuie sa fie asociat cu o masina, asa ca haideti sa ne unim pentru a pune presiune pe compania multinationala care vrea sa distruga acest nume frumos pentru copiii nostri", se arata in petitia lansata de Sebastien Mortreux. "Este scandalos ca pot folosi acest nume pentru produsele lor", continua acesta.

Controversele au aparut la inceputul acestei luni, cand Renault a anuntat ca din 2012 va incepe in Franta construirea unui model 100% electric de dimensiunile lui Clio. Denumirea pe care au propus-o pentru noul autovehicul, Zoe, este insa unul dintre cele mai populare nume de fata, in Franta.

Zoe va deveni acum o bataie de joc, spune Rebecca225, mama unei fetite de un an, care a depus o petitie pe internet sub acest nume. “Sunt socata. Este complet gresit ca Renault sa ia numele unei femei - al fiicei mele - pentru o masina, un produs de marketing", scrie aceasta.

In replica, Renault sustine ca nu este nimic insultator in aceasta alegere. "Este un nume care evoca valorile feminitatii, ale tineretii", a declarat un purtator de cuvant al companiei, Valerian David, citat de Times Online. "Este totodata si o trimitere la conceptul de zero emisii", a continuat acesta.

Zoe, o masina 100% electrica de dimensiunile lui Clio

Decizia de a numi astfel masina nu este finala, a anuntat Renault. Insa cel mai probabil va ramane la Zoe, au precizat oficialii. Producatorul francez de autoturisme a anuntat la inceputul lunii ca, din 2012, la uzina din Franta, de la Flins va incepe productia unei masini 100% electrice. Ea va fi bazata pe conceptul Zoe Z.E., model de dimensiunile lui Clio ce cantareste cam 1.400 kg si are o viteza maxima de peste 130 km/h. Autonomia va fi de 160 km, iar incarcarea va dura intre patru si opt ore la o priza standard.

Va exista si metoda radicala QuickDrop, prin care la statii speciale bateria consumata e in trei minute schimbata cu alta baterie, incarcata, ce urmeaza apoi a fi schimbata la randul ei cand se consuma, prin aceeasi metoda. Datele tehnice nu le-au impresionat insa pe mamele care nu vor sub nicio forma ca fetele lor sa poarte acelasi nume cu o masina.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!