Prima pagină  »  Ştiri  »  Legendarele Silver Arrow isi celebreaza aniversarea de 75 ani
30 NOIEMBRIE 2009, 14:27
1,925
0
Legendarele Silver Arrow isi celebreaza aniversarea de 75 ani
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Audi a pregatit o expozitie de neuitat pentru adeptii automobilelor de epoca… Intre 2 Decembrie si 31 Martie in muzeul Audi Mobile va avea loc expozitia “Family Silver – legendarul Auto Union Silver Arrow si Rivalii sai”, in cadrul careia vor putea fi admirate zece exemplare legendare Silver Arrow din anii 1930. In acest mod, publicul va putea admira sapte modele Auto Union Silver Arrow care vor fi “insotite” de trei modele originale Mercedes-Benz Silver Arrow.

Aceste vehicule legendare de curse si-au inceput istoria inca in anul 1934, iar pana la inceputul celui de Al Doilea Razboi Mondial in anul 1939, “sagetile argintii” Auto Union si Mercedes-Benz cu o putere a propulsoarelor de peste 500 cai-putere au reusit sa obtina victoria in majoritatea curselor in care au participat.

Printre exemplarele expuse vor putea fi regasite cinci modele care in prezent apartin companiei Audi Tradition, acestea fiind: legendarul Auto Union Type C – bolid de curse cu 16 cilindri in care pilotul Bernd Rosemeyer si-a adjudecat titlul de campion european; Auto Union Type C – model construit in anul 1937 cu care Bernd Rosemeyer a stabilit un nou record mondial de viteza 400 km/h; Auto Union Type D – modelul anului 1939, care dispune de un propulsor imens cu 12 cilindri. Acest model a fost reconstruit ca replica din motiv ca modelele originale au fost dstruse pe parcursul anilor; Auto Union Type D – model in care Tazio Nuvolari a castigat numeroase curse de Grand Prix in Italia si Marea Britanie; Auto Union Type C/D – un model cu 16 cilindri care a fost pilotat de Hans Stuck in cursele de ridicare in panta din anii 1939.

Pe langa aceste exponate uimitoare publicul va putea admira alte doua exemplare ce vor completa expozitia, acestea fiind: Auto Union Type A – primul model Auto Union Silver Arrow, unul ce dateaza din anul 1934, si care in prezent face parte din colectia privata belgiana D’leteren. Al doilea exemplar a fost pus la dispozitie de catre un colectionar german, acesta fiind un model original Auto Union Type D, exemplar care a fost readus in Germania din Cehoslovacia in anul 1970, dupa ce a supravetuit anilor grei de razboi intr-un showroom Auto Union din Praga.

Cat priveste exemplarele marca Mercedes-Benz, acestea sunt: W 25 – bolid de curse ce dateaza din anul 1934 cu care Manfred von Brauchitsch a iesit invingator in cursa Eifel din acelasi an; W 154 – model ce a reusit sa castige 5 din 7 curse la care a participat in anul 1939; W 25 – model construit pentru doborarea recordurilor de viteza, in care Rudolf Caracciola a stabilit un nou record mondial de viteza 372 km/h.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!