Prima pagină  »  Ştiri  »  Acum Toyota Prius poate fi alimentata de la priza de casa
17 DECEMBRIE 2009, 14:09
1,414
0
Acum Toyota Prius poate fi alimentata de la priza de casa
De Constantin Mihalachi
0
Toyota a prezentat de curand noul Prius Plug-in Hybrid, versiune ce are la baza a 3-a generatie a modelului hibrid Prius, dar care se diferentiaza prin posibiltatea de a incarca bateriile direct de la priza de casa, fapt sugerat si de numele “Plug-in Hibrid”. Datorita acestei posibilitati, hibrid-ul va putea circula cu energie electrica distante si mai mari fara de a solicita propulsorul cu ardere interna, acesta fiind principalul avantaj al noii versiuni.

Posibilitatea de a fi incarcate bateriile de la priza de casa a devenit o realitatea datorita noilor baterii Litiu-Ion cu o capacitate de 5.2 kWh, care pot fi alimentate direct de la surse externe de alimentare (in premiera pentru un vehicul de serie Toyota). Incarcarea completa a bateriilor de la priza de 100 V va dura 2 ore 30 minute, iar in cazul prizei de 220 V – 1 ora 40 minute.

Cat privetste unitatea de propulsie aceasta a ramas aceeasi, fiind formata din propulsorul de 1.8 litri ce emite 99 cai-putere la 5.200 rpm si 142 Nm la 4.000 rpm, cat si din electro-motorul de 60 kW sau 82 cai – putere, si 207 Nm. Astfel, puterea totala este de 136 cai-putere, in timp ce emisiile de CO2 au scazut pana la 52 g/km.
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!