Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford a dezvaluit noile S-MAX si Galaxy
17 DECEMBRIE 2009, 10:17
1,261
0
Ford a dezvaluit noile S-MAX si Galaxy
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
De fapt, vorbim mai mult despre un facelift ale ambelor modele, in urma caruia materialele de la interior au devenit mai calitative, propulsoarele si mai eficiente, iar tehnologiile noi sunt indreptate spre asigurarea celui mai inalt nivel de confort si siguranta. Noile modele vor debuta in premiera la Salonul Auto de la Bruxelle, in timp ce asamblarea acestora va avea loc la uzina Ford din Belgia, acolo unde in prezent este produs Ford Mondeo.

De la startul vanzarilor, Ford S-MAX s-a recomandat ca un familist ceva mai dinamic, iar in asa mod, este placut sa vedem ca modelul nou nu a pierdut din aceste calitati, ba chiar aceste caractere ii sunt caracteristice si mai mult datorita noii fete, capotei impunatoare si grilei radiatorului trapezoidale. Versiunile S-MAX Titanium si Titanium X Sport pentru prima data sunt dotate cu faruri de zi cu tehnologie LED, atat pe fata, cat si pe spate. Si Galaxy a suferit cateva modificari la exterior, aici fiind observata noua forma a farurilor ceata si insertiile cromate orizontale de pe grila radiatorului.

Valabil pentru ambele modele, calitatea de la interior a mai facut un pas spre perfectiune datorita materialelor placute la vedere si atingere. Acum la interior au aparut si mai multe locuri pentru depozitarea maruntisurilor, cat si o oglinda pentru monitorizarea copiilor de pe locurile din spate. Atat Ford S-MAX, cat si Galaxy sunt dotate cu sistem FoldFlatSystem ce permite rabatarea scaunelor de pe randul doi si trei pana se obtine o suprafata dreapta. Un sentiment neobisnuit de spatiozitate il va reda si sistemul de iluminare de la interior, cat si plafonul panoramic.

Odata cu noile modele, va debuta si noul propulsor de 2.0 litri Ford EcoBoost SCTi, care va da startul unei noi ere pentru propulsoarele pe benzina de la Ford. Fiind compus in totalitate din aluminiu, dotat cu sistem de injectie directa de presiune inalta si turbina, noul propulsor va emite 203 cai-putere la 5.000 rpm, si 300 Nm intre 1.750-4.500 rpm. Multumita noului propulsor, S-MAX accelereaza pana la 100 km/h in 8.5 secunde, iar Galaxy in 8.8 secunde. In mediul extra-urban noile modele vor consuma doar 6.4 litri/100km, in timp ce in modul urban acestea vor necesita in jur de 8.1 litri/100km.

Pe langa propulsorul de 2.0 litri Ford EcoBoost SCTi, va mai fi oferit diesel-ul de 2.0 litri Duratorq TDCi, care este disponibil in trei variatii de putere – 115, 140 si 164 cai-putere. Combinate la cutia manuala cu 6 trepte, propulsoarele Duratorq TDCi vor consuma in mediu 5.7 litri/100km, iar emisiile de CO2 nu vor trece mai sus de 152 g/km . Totusi va fi oferita si o versiune automata cu dublu ambreiaj Ford PowerShift.

Siguranta ocupantilor va fi asigurata de mai multe sisteme, printre care Blind Spot Information – sistem ce informeaza conducatorul cu ajutorul radarelor despre prezenta altui vehicul intr-un unghi mort. Noile S-MAX si Galaxy vor mai fi dotate cu asemenea tehnologii ca Ford Keyless System si Ford EasyFuel.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!