Prima pagină  »  Ştiri  »  La 1 Ianuarie 2010 incepe cea mai severa cursa din motorsport
30 DECEMBRIE 2009, 15:59
1,962
0
La 1 Ianuarie 2010 incepe cea mai severa cursa din motorsport – Dakar Rally!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Chiar in prima zi a anului 2010, in capitala argentiniana Buenos Aires ia startul cea mai palpitanta si in acelasi timp cea mai periculoasa cursa motor sport din lume – Dakar Rally. Actuala editie presupune mai multe etape ce se vor desfasura intre 1 Ianuarie si 17 Ianuarie 2010, timp in care concurentii vor strabate o distanta de 9.000 km, pe parcursul carora se vor intalni cu suprafete accidentate de drum pline de pietre si dune de nisip foarte solicitante.

Ajunsa deja la a 32-a editie, cursa Dakar Rally are loc pentru al doilea an consecutiv in America de Sud, dupa ce in anul 2008 aceasta a fost anulata la cererea guvernului francez din cauza amenintarilor cu moartea venite din partea unor grupari teroriste. In asa mod, incepand cu prima editie din 1978, Dakar Rally s-a petrecut pentru prima data in afara teritoriilor continentelor Europa si Africa in Ianuarie 2009, si anume pe teritoriul Americii de Sud (Argentina si Chile), urmand ca editia anului 2010 sa urmeze acelasi traseu.

La fel ca in alti ani, concurentii vor participa in trei clase, si anume Motociclete, Automobile si Camioane, care la randul sau presupun mai multe sub calse. Chiar daca este o cursa foarte dificila, pe parcursul anilor pierzandu-si viata peste 60 persoane, la cursa Dakar Rally participa atat piloti profesionisti, cat si amataori, ultimii fiind in proportie de 80 %.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!