Prima pagină  »  Ştiri  »  Michael Schumacher revine in Formula 1
24 DECEMBRIE 2009, 14:12
2,655
0
Michael Schumacher revine in Formula 1
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
Cel mai renumit pilot de Formula 1 din toate timpurile, cel de numele caruia se leaga pana in prezent majoritatea recordurilor din Campionatul Mondial de Formula 1, a anuntat recent ca revine in marele circuit ca pilot al noii echipe Mercedes GP cu care a semnat un contract pe un termen de 3 ani, urmand sa faca echipa cu compatriotul sau Niko Rosberg incepand cu sezonul anului 2010. In urma contractului semnat, Michael Schumacher va primi un salariu de 7 mln Euro pe sezon.

Michael Schumacher a debutat in Formula 1 inca in anul 1991, iar incepand cu acel moment si pana la retragerea sa din anul 2006, germanul a reusit sa obtina 7 titluri de campion mondial, dintre care 5 au fost obtinute consecutiv (2000-2004) la bordul monopostului Ferrari. Retragerea din anul 2006 avea sa surprinda pe multi din sustinatorii sai, mai ales ca Schumacher a incheiat sezonul pe pozitia a 2-a, la doar 13 puncte de campionul mondial al acelui an, spaniolul Fernando Alonso.

Chiar daca la startul cursei din Bahrain Michael Schumacher va fi cel mai in varsta pilot de Formula 1 (41 ani), acesta a declarat ca nu revine pentru distractie, ci pentru a depune toate eforturile pentru ca echipa sa sa inregistreze rezultate cat mai bune, stimulat in primul rand si de succesele echipei din sezonul 2009 (pe atunci Brawn GP).

Un rol decisiv l-a jucat si colaborarea pe care o va avea in cadrul echipei Mercedes GP cu Ross Brawn, cel cu care a colaborat in trecut la asa echipe ca Benetton si Ferrari, unde a reusit sa devina campion mondial sub comanda acestuia. “Aparent, in ultimii trei ani mi-am incarcat in totalitate bateriile, iar atunci cand multumita lui Ross Brawn a aparut oportunitatea de a pilota pentru Mercedes GP, am inteles ca s-a intors motivatia mea de pe timpuri, plina de energie si forte noi ” spunea Michael Schumacher la conferinta de presa sustinuta ieri.

In aceeasi conferinta germanul mai declara: ““Motivatia este foarte mare. M-am simtit grozav cand am primit oferta de la Ross Brawn la finalul lunii noiembrie referitor la sansa de a pilota la Mercedes. Nu am parasit niciodata circuitul. Eram obosit de Formula 1 la sfarsitul lui 2006, dar in trei ani de absenta am recuperat toata energia pe care o am acum. M-am jucat cu motocicletele, iar acum ma simt pregatit pentru lucruri serioase. Pot sa spun 100% ca gatul nu mai e o problema. S-a vindecat complet. Pot sa fac tot ce faceam inainte, fara probleme.”

Amintim ca in vara acestui an, Michael Schumacher avea foarte mari sanse de a reveni in Formula 1, atunci cand trebuia sa-l inlocuiasca pe Felippe Massa, pilotul Scuderiei Ferrari ce a suferit un accident in cadrul calificarilor pentru cursa Hungarian Grand Prix fiind lovit de arcul suspensiei desprins de pe monopostul brazilianului Rubens Barichello. Totusi, in urma testelor medicale efectuate, germanul a fost nevoit sa renunte la reintoarcerea sa in Formula 1 din cauza accidentului de motocicleta pe care l-a suferit la inceputul anului 2009 si care i-a provocat o leziune la nivelul gatului.

Odata cu revenirea marelui camion in Marele Circuit de Formula 1 a crescut semnificativ si numarul companiilor ce isi doresc sa fie promovate pe echipamentul germanului. In asa mod, sponsorii care doresc ca insemnele lor sa apara pe costumul lui Michael Schumacher vor fi nevoiti sa scoata sume colosale din conturi, doar un singur logo de pe sepcuta pe care o va purta Schumi in sezonul anului 2010 va costa 7 mln Euro, in timp ce insemnele de pe brate vor costa 3 mln Euro, de pe piept 5 mln Euro, iar pe picioare cate 1 mln Euro.

Acum ramane doar de vazut care vor fi rezultatele legendarului Michael Schumacher dupa revenirea sa in Formula 1. Statistica arata ca revenirile diferitor sportivi dupa ce si-au anuntat retragerea nu au adus rezultate semnificative, umbrind astfel succesele din trecut. Insa Schumi este un adevarat campion, unul perseverent care cu siguranta va bucura foarte multa lume doar cu prezenta sa pe grila de start, indiferent de locul ocupat.

Mai jos va prezentam o frumoasa galerie foto cu Michael Schumacher, legenda vie al Formulei 1…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!